Veelbesproken bedrijf Funfit24 uit Dronten door de rechtbank failliet verklaard

Algemeen

DRONTEN - De rechtbank in Lelystad heeft de firma Funfit24 uit Dronten failliet verklaard. Het bedrijf van eigenaar Jeffrey Klomp stond de afgelopen periode veelvuldig in de belangstelling. Zo brandde in juli het bedrijfspand aan de Fazantendreef volledig uit en klaagden verschillende klanten over niet geleverde apparatuur.

Funfit24 hield zich bezig met de handel in tweedehands fitnessapparatuur in Nederland en Polen. Eigenaar Jeffrey Klomp heeft begrip voor de aanvragers van het faillissement: „We hebben geprobeerd om er uit te komen met die partijen, maar als dingen heel lang gaan duren, dan hebben mensen geen zin meer om te wachten. Dat kan ik op zich wel begrijpen.”

Doorstart

„Volgende week heb ik een afspraak met de curator en dan gaan we kijken of het mogelijk is om een doorstart te maken”, vervolgt de heer Klomp. In afwachting van dat gesprek wil hij voorlopig weinig kwijt over de stand van zaken.

Hanneke Roson is één van de gedupeerden. Zij denkt dat die doorstart al lang en breed gemaakt is. Volgens mevrouw Roson is het bedrijf Fitness-Trade, gevestigd aan De Dieze in Dronten en met een nevenvestiging in Polen, een voortzetting van Funfit24: „Verschillende mensen die wij destijds bij Funfit24 aan de telefoon hebben gehad, worden nu voorgesteld in het team bij Fitness-Trader.”

Alhoewel de website van Fitness-Trader op zijn naam staat, ontkent Jeffrey Klomp ten stelligste dat er een link ligt met dit bedrijf: „Kijk de gegevens van de Kamer van Koophandel er maar op na. Dat bedrijf is niet van mij, daar heb ik niets mee te maken.”

Gebed zonder einde

Hanneke Roson, eigenares van een fysiotherapiepraktijk in Zürich (Zwitserland), had ook in juli al het faillissement van Funfit24 aangevraagd. Zij claimt voor 21.000 euro aan fitness-apparaten te hebben gekocht: „Maar de levering van de apparaten was een gebed zonder einde.”

Na publicatie van haar verhaal meldden zich verschillende andere benadeelden bij de redactie van DeDrontenaar.nl met soortgelijke klachten. Onder hen een school uit Marbach (Duitsland), een fysiotherapeut uit Dussen (Noord-Brabant) en een sportschool uit Noorwegen. De Brabantse fysiotherapeut werd in december nog in het gelijk gesteld door de rechtbank.