Kees Hermus (Leefbaar Dronten)
Kees Hermus (Leefbaar Dronten) ©maartenheijenk.nl

Raad unaniem vóór MFG Biddinghuizen: „Nu niet meer kletsen maar poetsen”

Biddinghuizen

BIDDINGHUIZEN - De voltallige gemeenteraad is akkoord gegaan met de plannen voor het Multifunctioneel Gebouw (MFG) in Biddinghuizen. Het betekent dat na tien jaar praten de bouw daadwerkelijk in zicht komt. „Nu niet meer kletsen maar poetsen”, zei Peter Duvekot (SP).

Voorzitter Henk Stoer van de stichting MFG maakte gebruik van de mogelijkheid om de gemeenteraad toe te spreken. Hij bedankte de raad voor het laten uitkomen van een droom van Biddinghuizen. Daarbij wees hij erop dat het gebouw zonder gasaansluiting wordt gebouwd.

Hamerstuk

Vanuit de gemeenteraad waren wat vragen over de exploitatie van het gebouw, een mogelijk ongeoorloofde staatssteun en de borgstelling door de gemeente.

Die vragen werden door wethouder Ton van Amerongen stuk voor stuk tot tevredenheid beantwoord. En dus is het MFG voor de komende raadsvergadering een hamerstuk.

Emoties bij kerk

Cees Hermus (Leefbaar Dronten) vroeg wel aandacht voor de emoties die het sluiten van één van de kerkgebouwen met zich meebrengt: „Mensen hechten aan een gebouw, dus het is niet voor iedereen een blijde gebeurtenis.”

Marloes Hotting (ChristenUnie) onderstreepte die uitspraak, maar Trudy Stoker (VVD) zei dat er juist respectvol met die emoties is omgegaan: „Echt top, dankjewel!” Zij toonde veel respect voor de vrijwilligers die zich in het dorp hebben beziggehouden met het MFG.

Parkeerplaatsen

Roelf Raterink (PvdA) wilde weten of er straks voldoende parkeerplaatsen zijn. Volgens de wethouder is dat geen probleem: „Want op een gegeven moment gaat ook Het Koetshuis tegen de grond.” Wel kan er in de toekomst een parkeerprobleem ontstaan als het terrein van Het Koetshuis opnieuw wordt ingericht, bijvoorbeeld met woningbouw.

„Er is een mijlpaal bereikt”, aldus de wethouder, „Het proces heeft tijd gekost, maar we hebben het tot een goed einde gebracht. Nu is het moment om door te pakken.

MFG Biddinghuizen