ASVD op kampioenskoers na winst op KVZ en nederlaag van concurrent Nova

DRONTEN - De korfballers van ASVD boekten zaterdag een zwaarbevochten 28-23 overwinning op KVZ uit Zutphen. Koploper Nova incasseerde een nederlaag bij Dindoa en dat betekent dat de Drontenaren nu met een punt voorsprong aan de leiding gaan.

Het was tegen KVZ niet altijd goed, maar de vastberadenheid was van de spelers af te lezen en het publiek zorgde voor een prima sfeer. Aanvoerster Ingrid de Boer, wederom uitblinker in de verdediging: „Het is fantastisch hoe wij in de thuiswedstrijden door het publiek worden gesteund.”

Vrouwen domineren

De eerste helft werd aan ASVD-zijde qua scores gedomineerd door het vrouwelijk geslacht. Jitte Leendertse en Rodee Voortman hadden het vizier op scherp. Afstandsschoten of vrije ballen, het maakte de dames niet uit. In totaal verzorgden zij 12 van de 17 doelpunten.

In het begin liepen de Drontenaren nog wat achter de feiten aan. KVZ nam met loepzuivere afstandsschoten het initiatief. Na een kwartier was de thuisploeg op stoom en sloeg het een gaatje naar 12-7 en 17-14 bij rust.

Neutel en Kamer

In de tweede helft kwamen Wouter Neutel en Arjen Kamer op stoom. De tegenstander van Wouter Neutel moest vaak aan de noodrem trekken. De scheidsrechter wees daardoor herhaaldelijk naar de strafworp stip. Arjen Kamer was met vijf rake schoten in de tweede helft wederom belangrijk.

KVZ bleef lang bij en kwam halverwege de tweede helft zelfs op 21-21. Arjan Kamer maakte aan de onzekerheid een einde door binnen een minuut twee keer te scoren. Daarna kwam het team van trainer/coach Wilbert Leendertse niet meer in gevaar: 28-23.

Mooie dingen gezien

„Ik heb vandaag weer veel mooie dingen gezien. Er is een goede focus en we kunnen ook redelijk met de druk omgaan. Het kampioenschap ligt nu binnen de mogelijkheden en dat brengt ons niet van het pad”, aldus Leendertse.