Wilfred Pepping en Diana van Dijk.
Wilfred Pepping en Diana van Dijk. eigen foto

Wilfred Pepping uit Dronten in actie voor definitieve genezing van zijn vriendin Diana

Algemeen

DRONTEN - Wilfred Pepping uit Dronten en zijn vriendin Diana van Dijk zijn gestart met een actie om geld in te zamelen voor een behandeling van Diana’s huidaandoeningen. Diana vindt het niet leuk om haar hand op te houden: „Maar elke dag pijn hebben is ook niet leuk.”

Diana van Dijk woont nu nog in Franeker. „Ze is een jeugdliefde, een vakantieliefde van mij”, vertelt Wilfred Pepping, „We hebben elkaar drie jaar geleden weer teruggevonden en we zijn samen aan het kijken naar een huisje in Dronten.” Over een half jaar moet die verhuizing een feit zijn en het is beider wens dat ze dan genezen is.

Pijnlijke ontstekingen

Bij Diana is namelijk tien jaar geleden de ziekte van Chrohn geconstateerd. „Mijn klachten zijn fistels, onderhuidse, zeer pijnlijke ontstekingen die een weg naar buiten zoeken”, schrijft ze. Later is daar Hidradenitis Supperativa bij gekomen. Deze twee huidaandoeningen zijn in Nederland alleen operatief te verwijderen, maar komen telkens weer terug.

Inmiddels heeft ze ontdekt dat er wel degelijk wat aan te doen is met behulp van zogenaamde ‘bacteriofagen’: „Dit zijn kleine virusjes. Zij injecteren de bacterie, waardoor deze definitief verdwijnt. Een gezondere, snellere, goedkopere en vele malen effectiever alternatief voor de operaties die ik nu steeds maar weer moet ondergaan.”

Naar Georgië

Er is echter één probleem: in Nederland staat deze behandeling in de kinderschoenen. Heel anders is dat in Georgië. Wilfred heeft contact gezocht met een kliniek in Tbilisi. Na het opsturen van foto’s kreeg hij te horen dat ze zijn vriendin daar willen behandelen. „En dan is er een zeer goede kans dat de fistels niet meer terugkomen”, is Diana opgetogen, „Komt er dan eindelijk een einde aan deze lijdensweg?”

Wilfred Pepping benadrukt dat het geen kwakzalverij is: „Het is een betrouwbare methode, die in Georgië al meer dan honderd jaar wordt toegepast. Er zijn heel veel mensen resistent tegen antibiotica en die mensen kunnen door middel van deze fagen gewoon geholpen worden.”

„De arts van Diana bij het UMCG in Groningen zegt ook: wij hebben alles geprobeerd, dit zou voor jou heel goed een oplossing kunnen zijn. Dus mijn zegen heb je, ga ervoor!”

Doneeractie

Er is een voorlopige afspraak gemaakt voor een behandeling die in april begint en 2 tot 4 weken duurt. De verzekering vergoedt de reis en de behandeling echter niet. Daarom zijn Diana en Wilfred diverse inzamelingsacties begonnen, onder andere via de website doneeractie.nl.

Afhankelijk van hoe snel de behandeling aanslaat is er ongeveer 8.500 euro nodig. „Of april haalbaar is hangt helemaal af van deze actie”, aldus Diana, „Zolang wij het geld niet bij elkaar hebben kan ik helaas niet naar Georgië. Elke donatie brengt mij en ons een stukje dichterbij de genezing.”