Flevopenningengala
Flevopenningengala archieffoto

OVDD werkt weer mee aan provinciaal gala, maar is nog niet 100% tevreden

Algemeen

DRONTEN - Ondernemersvereniging De Driehoek (OVDD) is nog steeds niet 100% tevreden over de opzet van het jaarlijkse Flevopenningengala. Er wordt echter wel weer medewerking verleend aan het provinciale ondernemersfeestje.

In het verleden heeft de ondernemersvereniging van de gemeente Dronten zich één jaar volledig afgewend van het gala. Sindsdien is er sprake van een toenadering. „Want we vinden het gala belangrijk om te netwerken en voor onze contacten met Den Haag en de Rijksoverheid”, legt Janke Bosma van de OVDD uit naar aanleiding van een artikel op DeDrontenaar.nl.

Wel meewerken

Het betekent dat de ondernemersvereniging niet in de organisatie van het gala zit, maar er wel weer aan meewerkt. Zo zit de OVDD ieder jaar samen met de vijf andere gemeentelijke bedrijfskringen, werkgeversorganisatie VNO-NCW en de provincie om de tafel om het gala te bespreken. Ook worden de winnaars van de ondernemersverkiezing in Dronten voorgedragen bij het Flevopenningengala.

In het jaar dat de OVDD niet meewerkte, zei voorzitter Hester Vroegop dat de leden zich niet herkenden in de vorm waarop het ondernemerschap wordt gevierd. Die bezwaren leven nog steeds, erkent Janke Bosma. De ondernemers uit Dronten vinden bijvoorbeeld de entreeprijs te hoog. „Het zou fijn zijn als het gala voor meer mensen toegankelijk zou zijn. Dat blijven we aangeven.”

Provincie Flevoland

Het Flevopenningengala wordt georganiseerd in opdracht van de provincie Flevoland. De provincie heeft de organisatie uitbesteed aan een stichting, maar is wel de belangrijkste financier.

Voor de editie van dit jaar zijn tot nu toe twee bedrijven uit de gemeente Dronten genomineerd: Knipscheer Infrastructuur (participatiepenning) en Elshof Organic Fruit (toponderneming). Het gala wordt gehouden op 13 april in de Ravelijn in Zeewolde.