Riet van der Wee
Riet van der Wee

Riet van der Wee haalt PPR terug naar De Meerpaal, waar de partij is opgericht

Algemeen

DRONTEN - Riet van der Wee was in het verleden actief bij de Politieke Partij Radicalen (PPR) en tegenwoordig bij de afdeling Dronten van GroenLinks. Het was haar idee om een evenement te organiseren ter gelegenheid van het feit dat de PPR 50 jaar geleden in Dronten werd opgericht.

De avond wordt gehouden op maandag 5 maart in De Meerpaal. De bijeenkomst begint om acht uur en voormalig PPR-topman Bas de Gaay Fortman spreekt over ‘Grondwet en gemeentepolitiek en de rol van de gemeenteraad daarin'. ’s Middags is er vanaf één uur een reünie.

Opgericht in De Meerpaal

Riet van der Wee: „De oprichting van de PPR heeft destijds plaatsgevonden in de jonge Meerpaal. Het was het eerste grote landelijke evenement toen. Dat bracht mij op het idee om iets te organiseren in de Meerpaal om dit jubileum te vieren.”

Toen ze de afdeling van GroenLinks de afgelopen zomer polste, was iedereen enthousiast. De Gaay Fortman was meteen bereid om gastspreker te zijn. Hij heeft het programma van de avond uitgewerkt samen met Riet en avondvoorzitter Sjaak Kruis.

Informatie