Politie
Politie ©maartenheijenk.nl

Aanhouding loopt uit de hand en leidt volgens Swifterbanter tot schade aan auto

112

SWIFTERBANT - Een inwoner is boos op de politie. Hij werd vorige week vrijdag tegen middernacht aangehouden op de Biddingweg bij Swifterbant. „Het gedrag dat de politieambtenaar vertoonde is beschamend”, vertelt hij. De man claimt dat de politie zijn auto beschadigd heeft en hij heeft daarom de publiciteit gezocht.

Na het bezoek aan enkele zaalvoetbalwedstrijden in Dronten werd hij aangehouden vanwege zijn rijgedrag. Het gesprek werd volgens hem al snel onaangenaam en hij zegt te zijn bedreigd en beledigd.

Met enorme kracht

Nadat alle controles waren uitgevoerd, mocht hij doorrijden. De politie zou toen zijn portier hebben geopend voor een laatste mededeling: „Vervolgens vond hij het nodig mijn portier met een enorme kracht dicht te slaan.”

Onderweg zou het raam ineens zijn gevallen en de man ziet een verband met de actie van de agent. Hij heeft een klacht ingediend.

Geen inhoudelijke reactie

De politie bevestigt dat de klacht is binnengekomen: „Maar wij vinden het niet kies om daarop een inhoudelijke reactie te geven.” De woordvoerster weet dat er tijdens een aanhouding soms een onaangename situatie ontstaat door de actie van de één en reactie van de ander.

Over de schade meldt ze: „Als blijkt dat wij schade hebben veroorzaakt, dan wordt dat vergoed. Hij heeft daarvoor een formulier gekregen.”

Update

  • 23 juni 2021: De naam van de aangehouden man is uit het artikel verwijderd.
Het UWV-kantoor in Almere.
Aantal WW-uitkeringen daalt in maart, maar is nog wel hoger dan vorig jaar 11 uur geleden
De Aldi in winkelcentrum Suydersee.
Wat is er vrijdag te doen? Winkelactie voedselbank, prinses Belle, lezing filosoof 12 uur geleden
In De Meerpaal kan niet meer worden gestemd.
Verkiezingen: Niet meer stemmen in De Meerpaal, de Reaal-kantine en De Hoeksteen 12 uur geleden