Buurman van ‘Polendorp’ in Swifterbant krijgt nog steeds geen schadevergoeding

Swifterbant

SWIFTERBANT - De buurman van het ‘Polendorp’ aan de Visvijverweg is opnieuw in het ongelijk gesteld bij zijn pogingen om een schadevergoeding te krijgen van de gemeente Dronten. De commissie Bezwaarschriften heeft zijn verzoek afgewezen, B en W hebben dit advies overgenomen.

Aan de Visvijverweg heeft uitzendbureau Level One vorig jaar een dorpje geopend voor 300 arbeidsmigranten. Buurman P. van Dorsser eiste een schadevergoeding, maar dit werd in juni door de gemeente afgewezen.

Onder de vraagprijs

De buurman is daarop in beroep gegaan. Hij wijst erop dat de Visvijverweg 16 is verkocht voor 310.000 euro ofwel 35% onder de vraagprijs. De Polen veroorzaken volgens hem overlast en een negatieve uitstraling op de omgeving. Bovendien zou de taxatie, die in opdracht van de gemeente is gedaan, onzorgvuldig zijn geweest en is de schade aan landbouwgronden niet beoordeeld.

Alle bezwaren zijn door commissie bezwaarschriften afgewezen. Zo wijst de buurman erop dat de arbeidsmigranten over zijn grond lopen en afval achterlaten. De commissie ziet dit echter niet als planologische schade. Het is uitsluitend het gevolg van het niet naleven van de wettelijke voorschriften.

Video 'Polendorp'