Afbeelding

"D66 krijgt het voor elkaar! Ook goed onderwijs"

Politiek

Met de blik van toen werden vijftig jaar geleden de scholen gebouwd in Dronten. Ruime en lichte gebouwen waar goed onderwijs werd gegeven maar de tijd verandert en het onderwijs ook.

De huidige tijd vraagt om samenwerking tussen kinderopvang, peuterspeelzaal en onderwijs, het liefst in ƩƩn organisatie zodat er een doorgaande lijn kan zijn. Want leren begint niet op school, kinderen ontwikkelen hun hele leven en elk uur van de dag, ook bij sport of muziekles. En soms gaat het even niet zo goed en dan is snelle ondersteuning nodig. Dat betekent dan ook dat ontspanning en ondersteuning aan moeten sluiten. Dat vraagt om andere gebouwen met mƩƩr dan alleen klaslokalen en gangen. Dat het leven voor jonge ouders hiermee ontzorgd wordt is hard nodig. Werk- en zorgtaken combineren is een hele opgave.

Modern, toekomstgericht onderwijs vraagt ook om voldoende ruimte ICT, samenwerking, expressie en beweging Ć©n is naar buiten gericht want kennis komt niet alleen uit de boekjes. Buiten de school is veel te leren. In het verkiezingsprogramma van D66 Dronten geven wij een aantal richtingen aan. D66 wil een gemeente die schooltuinprojecten, ondernemersmarkten, natuureducatiepaden, duurzaamheidsprojecten en kunst- en cultuurlessen aanmoedigt. Kinderen hebben naar buiten gericht onderwijs nodig dat aansluit bij hun manier van leren Ć©n bij de vragen van de toekomst. En dat alles binnen een veilige omgeving.

D66 wil dat er in Dronten schoolgebouwen zijn die zelf hun energie opwekken, energie besparen, afval scheiden en bewust omgaan met inkoop en verbruik van materialen; daarbij de kinderen betrekken is de grootste winst.

Dronten kent veelzijdig onderwijs. Met de Aeres Hogeschool, het Groenhorst college en Landstede heeft Dronten een bron van innovatie en nieuw ondernemerschap in haar midden. Met hun brede onderwijsaanbod liggen hier kansen om een mix aan te gaan van onderwijs, onderzoek, innovatie, spin-offs, goedkope bedrijfsruimte en studentenhuisvesting. Goed onderwijs betekent immers een grotere kans op Goed Werken.

Afbeelding
In gemeente Dronten relatief veel nieuwe woningen 'in de pijplijn' 16 uur geleden
Afsluiting van de Hanzeweg in 2021.
Wat is er woensdag te doen? Zwemmen, Olbro, avond over afsluiting Hanzeweg 17 uur geleden
Barry Hoogezand (VVD)
VVD stelt vragen over AZC Dronten: "Hoeveel overlast is er?" 17 uur geleden