Irene Korting (VVD)
Irene Korting (VVD) © Eelco Lindhout

Irene Korting door naar volgende ronde van verkiezing ‘beste raadslid’

Algemeen

DRONTEN - VVD-fractievoorzitter Irene Korting is één van de twaalf overgebleven kandidaten voor de verkiezing van ‘beste raadslid’. Ze kreeg in de eerste ronde de meeste stemmen van de drie genomineerden uit de gemeente Dronten.

De jury schrijft in haar rapport over Irene Korting: „Een overtuigend spreker met een scherp verhaal. Door haar steeds weer groeiende netwerk in én buiten de gemeente heeft ze feiten en onderbouwing over de mogelijkheden (en onmogelijkheden) op een rijtje.”

„In het debat is ze snedig en weet haar raadscollega’s soms met de mond vol tanden te krijgen. Door haar heldere taal in de raad is het haast onmogelijk om haar partij niet met haar te identificeren. Ze zorgt voor een zichtbare bijdrage in de Drontense politiek.”

Paradiso

De verkiezing is georganiseerd door campagnebureau BKB, de Volkskrant, omroep WNL en het Periklesinstituut. Er waren 338 inzendingen, momenteel is er weer een internetverkiezing en de vier raadsleden met de meest stemmen gaan naar de finale op 20 maart in Paradiso (Amsterdam).

Internetverkiezing

Gemeenteraadsverkiezingen