Frank van Flierenburg.
Frank van Flierenburg. ©maartenheijenk.nl

Gemeente Dronten had alle recht om Frank Patat een standplaats te weigeren

Gemeente

DRONTEN - „Van een onredelijke opzegging van de overeenkomst of misbruik van bevoegdheid is geen sprake.” Dat schrijft de rechtbank Midden-Nederland in haar vonnis over de standplaats voor de snackwagen van Frank ‘Patat’ van Flierenburg.

In de lang slepende zaak over de standplaats aan de Energieweg in Dronten ging het met name om de eis van de gemeente dat Van Flierenburg zijn vergoeding maandelijks vooruit moest betalen.

De kous af

Op last van de Raad van State zijn beide partijen daarover in 2015 weer met elkaar gaan praten. De snackwageneigenaar gaf daarbij te kennen dat hij niet vooraf wilde betalen. Daarmee was de kous voor de gemeente af.

Frank van Flierenburg liet het er niet bij zitten en stapte opnieuw naar de rechtbank. Deze heeft nu gesteld dat de gemeente de voorwaarde van vooruitbetaling best mocht stellen. Daarbij wordt gewezen naar een oude schuld die nog steeds niet was afgelost.

Bijstand en wietplantage

Ook wijst de rechtbank erop dat er een nieuwe schuld dreigde te ontstaan in verband met een ten onrechte door Frank Patat ontvangen bijstandsuitkering. Verder is Van Flierenburg in de tussentijd veroordeeld in verband met een wietplantage. Onder deze omstandigheden heeft de rechtbank begrip voor het standpunt van de gemeente.

De eisen van Van Flierenburg zijn dan ook afgewezen. Bovendien is hij veroordeeld tot het betalen van de proceskosten, ruim 1.500 euro.

Vonnis Frank Patat

Frank Patat

Barry Hoogezand (VVD)
VVD stelt vragen over AZC Dronten: "Hoeveel overlast is er?" 1 uur geleden
Afbeelding
Vermiste vrouw in Emmeloord mogelijk op de bus gestapt naar Dronten 18 uur geleden
Ichthus College Dronten.
Persoonsgegevens oud-leerlingen Ichthus College liggen mogelijk op straat 18 uur geleden