Afbeelding
GGD Flevoland

Inspectierapporten kinderopvang openbaar: geen tekortkomingen in Dronten

Algemeen

DRONTEN - De inspectierapporten van de kinderopvang staan sinds maandag online. Uit het overzicht van GGD Flevoland blijkt dat er geen opmerkingen zijn gemaakt over de kinderopvanglocaties in Biddinghuizen, Dronten en Swifterbant.

GGD Flevoland inspecteert jaarlijks ongeveer 500 kindercentra om te onderzoeken of ze verantwoorde kinderopvang bieden. Sinds gisteren staan de rapporten online.

Alle kindercentra moeten voldoen aan voorwaarden bijvoorbeeld op gebied van pedagogiek, veiligheid en gezondheid. De GGD toetst dit en maakt daarover rapporten.

Weloverwogen keuze

Tineke Steen van GGD Flevoland: „Via de interactieve kaart wordt het nu makkelijker voor ouders om een weloverwogen keuze te maken.” De kaart geeft een weergave van alle kinderopvanglocaties (exclusief de gastouders) in Flevoland waar in de afgelopen twee jaar alles op orde was.

Op de kaart geeft blauw weer dat er een jaarlijkse inspectie is uitgevoerd met een goed resultaat. Bij rood zijn er wel tekortkomingen geconstateerd die geleid hebben tot extra inspecties.



Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 15 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 15 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 16 uur geleden