Erna Phaff
Erna Phaff ©maartenheijenk.nl

Barbara Houwers en Hansa Versteeg exposeren in agrarische hogeschool

Cultuur

DRONTEN - Barbara Houwers uit Blaricum en Hansa Versteeg uit Oosterhout exposeren binnenkort in de christelijke agrarische Aeres Hogeschool Dronten. De opening wordt op zondagmiddag 8 april om drie uur verricht door Erna Phaff, voorzitter van de organiserende Kunstraad Dronten.

Persbericht Kunstraad Dronten:

Barbara Houwers

Het werk van Barbara Houwers beweegt zich in een gebied tussen schilderkunst en beeldhouwkunst. Meer dan 20 jaar maakte zij voornamelijk schilderijen en exposeerde internationaal. In een nieuwe artistieke fase onderzoekt Houwers de sculpturale ruimte en maakt ze de stap naar de combinatie van 2dimensionaal werken en beeldhouwkunst.

Vanaf 2016 neemt ze ook de vrijheid om haar werk te maken in verschillende disciplines. Ze onderzoekt zowel de traditionele als hedendaagse technieken om tot ruimtelijk werk te komen en voert haar nieuwe werk uit in keramisch beeldhouwen, materiaalexperimenten, digitale ontwerpen en in 3D print. Inspiratiebron is de mens in relatie tot de natuur en de ruimte.

Hansa Versteeg

Hansa experimenteert in zijn werk met glanzende materialen. Het is een steeds terugkerend thema, dat eerst in zijn fotografie verschijnt en de laatste jaren in zijn schilderkunst. Het medium olieverf blijkt zo’n gevoelige snaar te raken dat het penseel vrijwel niet meer wordt neergelegd ten koste van de fotografie. Zijn schilderijen neigen naar het hyperrealisme en met een fotografische benadering roept Hansa associaties op met de 17de-eeuwse Oude Meesters.

De onderwerpen die hij vastlegt zijn echter honderd procent hedendaags. Zijn bloemstillevens zijn bijvoorbeeld verwikkeld in het cellofaan van de supermarkt. En de Madonna die hij in de Aeres Hogeschool laat zien heeft een hypermoderne thermische nooddeken ‘Mantel der Liefde’ omgeslagen gekregen en vormt daarmee zijn commentaar op het vluchtelingenprobleem.

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 21 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 21 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 22 uur geleden