De haken aan de lantaarnpalen worden verwijderd.
De haken aan de lantaarnpalen worden verwijderd. ©maartenheijenk.nl

Gemeente Dronten trekt boetekleed aan: Niet gelukt om containers te bestickeren

Gemeente

DRONTEN - De restafvalcontainers in Dronten zijn deze week voor ’t laatst geleegd. De privécontainers kunnen vanaf nu worden gebruikt voor plastic, metalen en drankenkartons (PMD). De bewoners worden daarvan op de hoogte gebracht met een sticker op hun containers. In Dronten is dat echter niet in alle gevallen gelukt, biecht de gemeente nu op.

De invoering van de ondergrondse containers voor restafval gaat gepaard met veel miscommunicatie. Dat was tot oktober het geval toen de containers onder verantwoordelijkheid vielen van CDA-wethouder Nico Verlaan. En dat is niet veranderd sinds VVD'er Ton van Amerongen de portefeuille van zijn opgestapte collega heeft overgenomen.

De afgelopen week werd er een nieuw hoofdstuk aan toegevoegd. Veel Drontenaren werden verrast met de mededeling dat hun restafvalcontainer voor 't laatst geleegd was.

Stickers

De gemeente Dronten trekt nu op haar website het boetekleed aan: „Helaas lukt het niet om alle restafvalcontainers bij de laatste leging te bestickeren. Als het weer het toelaat worden de stickers bij de eerstvolgende PMD inzamelingsroutes op de groene PMD containers geplakt.”

Zakken met plastic afval kunnen in Dronten niet meer opgehangen worden aan de lantaarnpalen. De haken aan de lichtmasten worden door de gemeente verwijderd. „Het PMD-afval moet vanaf nu in de groene container aan de weg gezet worden”, meldt dronten.nl.

Restafval