Afbeelding

Kies voor Goed wonen, Goed werken en een Duurzaam Dronten; Kies D66.

Gemeente

Wij hopen van harte dat u gebruik maakt van uw stemrecht. En natuurlijk hopen wij dat u op D66 stemt! Wij hechten grote waarde aan de vrijheid van mensen om het leven naar eigen inzicht in te vullen. Mensen zijn prima in staat om zelf hun eigen keuzes te maken of sociale verbanden aan te gaan. Dat klinkt ook stevig door in het verkiezingsprogramma van D66 Dronten.

Kiezen voor D66 is kiezen voor Goed wonen, Goed werken en Goed klimaat. Maar ook voor Goed onderwijs en goede zorg. En dat geldt voor alle drie de dorpen. Het aanzicht van die dorpen kan nog wel wat beter. Oude, slecht onderhouden panden bepalen het aanzien. In Biddinghuizen de voormalige Kamphuisgarage, in Dronten de voormalige Dijkstragarage en in Swifterbant Spelwijk. Een nieuw college moet hier nu echt een speerpunt van maken. Samen met winkeliers en inwoners willen wij kijken hoe we onze winkelcentra aantrekkelijker kunnen maken Wij willen dat mensen oud kunnen worden binnen de eigen dorpen. En in iedere denkbare woonvorm. Van Tiny House tot verzorgingshuis. In de drie dorpen zijn mooie woonwijken in aanleg of in voorbereiding. Natuurlijk willen wij die zo duurzaam mogelijk bouwen. Wij zijn blij dat de multifunctionele gebouwen in Biddinghuizen en Swifterbant nu eindelijk worden afgerond of worden gebouwd. Wij zijn ook blij dat de zwembaden in de dorpen met behulp van vrijwilligers in stand gehouden kunnen worden.

D66 wil een forse inzet op het verleiden van bedrijven om zich in een van onze dorpen te vestigen. We willen (ook) onze kinderen perspectief bieden op een baan. De relatie met het bestaand bedrijfsleven kan verder worden versterkt. D66 wil startups, innovatie, vernieuwing en ondernemerschap aanjagen. Wij vinden de koppeling tussen Onderwijs, Overheid en Ondernemen belangrijk om de kansengelijkheid voor iedereen te vergroten.

Wij stimuleren duurzame energie met windmolens, biogasproductie, zonnecellen of warmte koude opslag. Wij willen dat de gemeente haar inwoners en ondernemers zo goed mogelijk informeert en helpt bij subsidies en duurzaamheidleningen. D66 wil dat de gemeente bij alles wat zij doet, gaat voor de hoogste ambitie op het gebied van duurzaamheid.

Dit is maar een kleine greep uit ons verkiezingsprogramma. Kijk voor nadere informatie naar: www.dronten.d66.nl/

D66 krijgt het voor elkaar!