Irene Korting (links) aan tafel bij 'Goedemorgen Nederland' met Mark Rutte.
Irene Korting (links) aan tafel bij 'Goedemorgen Nederland' met Mark Rutte. screenshot

Irene Korting twee uur lang op tv met Mark Rutte: „Om een uur of drie opstaan”

Algemeen

HILVERSUM - Irene Korting uit Swifterbant was vanmorgen twee uur lang op de landelijke tv als speciale gast van premier Mark Rutte: „Het was heel gezellig, het klikte meteen. Het is zó’n leuke man, met zoveel positieve energie. Daar word je gewoon vrolijk van.”

In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen heeft ‘Goedemorgen Nederland’ van omroep WNL iedere ochtend een gastpresentator, die op zijn beurt een eigen gast mag uitnodigen. Vandaag was het de beurt aan Mark Rutte en hij had gekozen voor Irene Korting uit Swifterbant.

Een enorme eer

„Het was bijzonder leuk om te mogen meemaken”, blikt Irene Korting terug, „Het was één grote, gezellige ochtend. Leuk om te doen en een enorme eer om Dronten, Biddinghuizen en Swifterbant op de kaart te mogen zetten samen met de minister-president. Ik vond vooral de ongedwongen sfeer heel erg leuk.”

De dag begon vroeg voor Irene Korting: „Ik ben gisteravond al naar Den Haag gegaan, omdat we onderweg vooroverleg wilden hebben. Dat betekende vanochtend om een uur of drie opstaan. Om kwart voor vijf werd ik opgehaald en toen zijn we in een busje met Mark en zijn woordvoerder naar Hilversum gereden.”

Oog voor de regio

Irene Korting informeerde de premier over de gemeente Dronten en over wat de VVD in Dronten belangrijk vindt: „Daar had hij zich zelf ook al uitgebreid over laten informeren. Daaraan zie je dat deze minister-president echt oog heeft voor de regio.”

De Swifterbantse verhaalde onderweg ook over haar motivatie om zich in te zetten voor de politiek: „Ik heb zelf heel veel kansen gehad in Nederland en daarom wil ik ook graag iets teruggeven aan onze samenleving. Hij noemde mij een echte liberaal. Fantastisch om die energie mee te mogen maken!”

Rummikuppen

Irene Korting ging tijdens het tv-programma in op de zorg in de gemeente Dronten. Ze vertelde dat ze regelmatig een potje rummikub speelt met ouderen in Swifterbant.

„Mark Rutte zei: dat is eigenlijk een gouden concept”, lacht de fractievoorzitter in Dronten, „Ik vind het zelf heel belangrijk, want zo hoor je wat er nodig is aan verbeteringen. Die zaken kun je dan meteen oppakken. Dat is precies wat wij in onze campagne naar voren hebben willen brengen: het dòen.”

Gangbaar en biologisch

„We hebben ook de landbouw onder de aandacht gebrach”, zegt Irene Korting,. „Mark Rutte toonde zich enthousiast over alles wat er in Dronten op agrarisch gebied gebeurt.”

„Ik kreeg na afloop een paar Appjes van gangbare boeren, die me verweten dat ik alleen maar over Dronten als grootste biogemeente had gesproken. Maar dat hadden we zo afgesproken: Mark zou het gangbare deel belichten en ik het biologische deel. Beide zijn ons als VVD Dronten even lief.”

Stemwijzer gemeenteraadsverkiezingen