Lieke de Lange (links) met een aantal vrijwilligers.
Lieke de Lange (links) met een aantal vrijwilligers.

Dagelijks vier vrijwilligers van het AZC aan ’t werk bij It’s Kringloop in Dronten

Algemeen

DRONTEN - Meer dan twintig bewoners van het Asielzoekerscentrum Dronten hebben de afgelopen twee jaar een werkplek gevonden bij It’s Kringloop aan De Noord in Dronten. „Middels vrijwilligerswerk leren zij de taal en bouwen ze een sociaal netwerk op”, aldus De Meerpaal Welzijn in een persbericht.

Eigenaar Lieke de Lange van It’s Kringloop: „Het is fantastisch om te zien dat deze mensen na een onzekere periode verder groeien en hun talenten ontwikkelen.”

Achterin de winkel

Iedere dag gaan vier vrijwilligers van het AZC aan de slag in de kringloopzaak. „De meeste vrijwilligers beginnen achterin de winkel”, vertelt Lieke de Lange, „Dat betekent dat ze spullen aannemen en sorteren en meegaan met de bus om spullen op te halen. Vervolgens groeien ze door naar functies waarbij klantcontact een steeds belangrijkere rol speelt.”

Tijmen Pap, programmabegeleider activering bij het AZC Dronten: „Door mensen naar een vrijwilligersfunctie te loodsen, wordt de kans op uiteindelijk een betaalde baan vergroot.”

OFW en De Meerpaal

Het AZC werkt ook samen met Oost Flevoland Woondiensten (OFW) en De Meerpaal Welzijn. Tijmen Pap: „Dat levert een steeds groter aanbod op voor vrijwilligersfuncties. Naast structurele werkzaamheden werken we nu bijvoorbeeld ook mee aan evenementen als Koningsdag, Kerst in Oud Kampen en de Week van Respect.”

Ap de Boer
Werkgroep geluid windparken stopt: "Gemeente schoffeert en misbruikt ons" 5 uur geleden
Werkzaamheden aan de Ketelsluis.
Wat is er dinsdag te doen? Computerspelen bouwen, Kamper- en Ketelsluis 6 uur geleden
Minder mobiele plaatsgenoten vervoeren.
Dubbel en Dwars Dronten | AutoMaatje kan ook in Dronten een begrip worden Dubbel en Dwars Dronten 6 uur geleden