RUV uit Dronten genomineerd voor popprijs Overijssel; 14 april in Nirwana

Cultuur

DRONTEN - De band RUV met Jeroen Nielen uit Swifterbant en Ruud Gielen uit Dronten is genomineerd voor de Popprijs Overijssel. RUV is één van de zes genomineerden. Binnenkort is er een online stemronde en de winnaar wordt op 7 april bekend gemaakt tijdens het Boosterfestival in Enschede.

RUV presenteert komende donderdag eerst haar nieuwe EP met als naam ‘R’ in Hengelo. Aansluitend staan er diverse optredens gepland, waaronder op zaterdag 14 april bij Nirwana in Dronten.

Gitaargeweld

„RUV is een blues rock trio dat zijn inspiraties haalt uit het gitaargeweld van de tweede helft van de vorige eeuw”, schrijft de band over zichzelf, „Met ontblote tanden jaagt RUV een slanke Gary Moore, nuchtere Bonham en frisse Cobain de tijdmachine in naar het heden.”

Tijdens de avond in Nirwana treedt niet alleen RUV op, maar ook Don't Feed the Panda uit Groningen. „Dit energieke viertal speelt alternatieve rock op hun eigen wijze. Invloeden van Queens of the Stone Age, The Foo Fighters, Oasis en zelfs Primus zijn terug te horen in hun werk.”

RUV

  • Jeroen Nielen - bas en zang
  • Jim Zwinselman - gitaar en backing
  • Ruud Gielen - drums en backing