Dementie en intimiteit

Algemeen

Iemand met dementie krijgt met veel veranderingen te maken. Hierbij hoort ook intimiteit en seksualiteit. Maar over de gevolgen voor intimiteit en seksualiteit wordt weinig tot niet gesproken.Terwijl het belangrijk is omdat dementie de gevoelens hieromtrent beïnvloeden. Ook verandert de relatie van partners, ouder/kind in een zorgrelatie.

Wat betekent dat voor de dementerende en de betrokkenen, hoe ga je er mee om? Hoe staan zorgverleners hierin, wat kunnen zij bijdragen aan het welzijn van mensen met dementie en hun betrokkenen? Is het nog een taboe of is het bespreekbaar?

We gaan woensdag 11 april in gesprek met Ria Krabbendam in het Alzheimer Café in Dronten. Ria Krabbendam heeft hiervoor bij Alzheimer Nederland een training heeft gevolgd en is in haar werkzame leven casemanager dementie geweest.

De caféavond gaat plaats vinden op het Serviceplein in De Meerpaal!

Elke 2e woensdagavond van de maand kunt u vanaf 19.00 uur binnenlopen bij het Alzheimer Café Dronten in De Meerpaal op het Serviceplein. De start van de caféavond is om 19.30 uur en duurt tot ca. 21.30 uur. Koffie en thee en toegang zijn geheel gratis.