Laurens Brouwer
Laurens Brouwer ©maartenheijenk.nl

Ook Laurens Christiaan Brouwer vertrekt bij asv Dronten: ‘Geen visie, geen beleid’

Sport

DRONTEN - Laurens Christiaan Brouwer komt volgend seizoen niet meer uit in het shirt van asv Dronten. Ook de 28-jarige verdediger kreeg van nieuwbakken trainer Pim Kaagman te horen dat hij het niet in hem zag zitten. Daarop heeft hij besloten om te verkassen naar competitiegenoot Hierden.

Brouwer is bezig aan zijn derde seizoen in Dronten, waar hij al snel uitgroeide tot een vaste waarde in de defensie. Hij wilde bij asv Dronten blijven, maar na het gesprek met trainer Kaagman trok hij zijn conclusies. “Dat was negatief. Mijn kwaliteiten, en dan met name aanvallend, pasten niet bij zijn verwachtingen. Hij vertelde dat hij op zoek ging naar een andere back en dat ik de sportieve uitdaging aan kon gaan.”

De verdediger trok daarna snel zijn eigen plan en koos ervoor om te gaan voetballen bij zijn vrienden in Hierden. “Plezier is voor mij het allerbelangrijkste en wat dat betreft heb ik meer vertrouwen in Hierden dan in deze nieuwe trainer. Maar ik vind het een hartstikke leuk team, heb het enorm naar mijn zin, dus ik vind dit heel erg jammer”, vertelt Brouwer.

Zodoende staat de teller ondertussen al op vijf vertrekkers. Eser Elmali, Kevin van der Vlag, Maurizio Sleurink, Tibor Liska en nu dus Brouwer. Toevalligerwijs allemaal jongens van buitenaf, die te horen kregen dat het budget voor de eerste selectie omlaag gaat. “Maar geld interesseert me niet zoveel. In de statuten van de club staat dat er plaats is voor vier spelers van buitenaf, plus een keeper. Het is allemaal suggestief hoor, maar het lijkt erop dat de trainer plaats wil maken. Ik kan dat alleen niet bewijzen”, grinnikt Brouwer.

“Waan van de dag”

Hij had in ieder geval wel op meer steun vanuit de club gehoopt. “Ik had verwacht dat de technische commissie (TC) voor mij zou vechten, want ik ben hier al bezig aan mijn derde seizoen en heb zo’n beetje alles gespeeld. Maar de TC komt nooit bij het eerste en gaat nu mee in de visie van de trainer, terwijl dat een passant is. Ze leven met de waan van de dag. Er is geen visie, geen beleid”, stelt Brouwer eerlijk.

Het gesprek met Kaagman kwam hem desondanks rauw op zijn dak vallen. Volgens de rechtsback leveren de huidige ontwikkelingen onrust op binnen de groep. “We praten er onderling natuurlijk over, want het heeft veel impact. Het kan zo zijn dat er nog een paar weggaan en dat er aankomend seizoen een heel ander team staat. Dat is zonde, want er staat nu een kern met talentvolle Dronter jongens. Je moet er alles aan doen om die te behouden.”

“Voelt als thuiskomen”

Voor Brouwer sluit het boek asv Dronten na dit seizoen en daarna gaat hij verder in Hierden. Daarnaast gaat hij trouwen, dus met het plezier komt het vast en zeker goed. “Ik heb een vriendengroep van acht en daarvan voetballen er nu al zes bij Hierden. Het voelt daardoor wel een beetje als thuiskomen. Maar goed, het is wel heel jammer dat het zo loopt. Voor Maurizio kwam het als donderslag bij heldere hemel en voor mij geldt dat nog meer. Jammer.”

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 6 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 6 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 6 uur geleden