De clubkampioenen Roelof Pit
De clubkampioenen Roelof Pit eigen foto

Levinus Matthijsse clubkampioen van biljartvereniging De Regenboog

Sport

DRONTEN - Levinus Matthijsse is na een spannende finalewedstrijd clubkampioen libre geworden van biljartvereniging De Regenboog. Hans Hellissant werd tweede, Hans van Zijp derde en Roelof Pit vierde.

De Regenboog heeft haar seizoen 2017/’18 afgesloten. Het libreseizoen kende vanaf eind september tot eind maart een competitie verdeeld over 4 periodes met elk een periodekampioen. Aan het eind is twee dagen beslist wie zich clubkampioen mag noemen. Die titel ging woensdag naar Matthijsse.

Na de finale is donderdag begonnen met korte competities driebanden en bandstoten. Eind april is bekend wie zich in deze spelsoorten kampioen mag noemen.

Ruimte voor nieuwe leden

Naast alle interne activiteiten heeft De Regenboog ook uitwisselingen met andere biljartclubs in onder andere Lelystad en Dronten. „We zijn een actieve vereniging waar zeven dagen per week gebiljart kan worden”, aldus voorzitter Ton Dillerop, „Op dit moment hebben we ongeveer zeventig leden en is er ruimte voor een beperkt aantal nieuwe leden.”

De Regenboog heeft haar biljartzaal in het gelijknamige woonzorgcentrum in Dronten. Het is een club voor 55-plussers die woonachtig zijn in Dronten. Zowel dames als heren zijn welkom.

De Regenboog

Kampioenengalerij

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 16 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 17 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 17 uur geleden