Fanatiek touwtrekken tijdens de Shoganai Games
Fanatiek touwtrekken tijdens de Shoganai Games Shoganai Judo Dronten

Veertig jonge judoka’s vermaken zich bij Shoganai Games in Dronten

Sport

DRONTEN - Shoganai Judo Dronten hield vandaag de tweede van haar Shoganai Games. Veertig jonge judoka’s, verdeeld over vier teams, namen het tegen elkaar op.

Verslag Shoganai Judo Dronten:

De tweede editie van de Shoganai Games, die op zaterdag 31 maart in Dronten werd georganiseerd, was ook dit jaar een groot succes! Vier teams met judoka’s tussen de 4 en 12 jaar namen het tegen elkaar op tijdens verschillende onderdelen, zoals de hindernis estafette, touwtrekken en natuurlijk judo. Team geel onder leiding van Joia Hiemstra won dit unieke evenement, wat ook dit jaar georganiseerd werd door Kayleigh Heerikhuisen.

40 jonge judoka’s

Zo’n 40 jonge judoka’s meldde zich even voor 10:00 uur voor de Shoganai Games. Dit evenement werd vorig jaar bedacht door Kayleigh Heerikhuisen als opdracht voor haar opleiding Sport & Bewegen.

Tijdens de Shoganai Games nemen vier teams, bestaande uit 10 judoka’s en een oudere judoka als teamcaptain, het tegen op tijdens een aantal sportieve onderdelen waarbij veel samengewerkt moet worden. Na de warming-up op muziek, begonnen de Games met een estafetterace over een hindernisbaan waarbij steeds twee teams tegen elkaar streden.

De andere twee teams speelden ondertussen levend ‘boter, kaas en eieren’, waarbij ook een beroep op tactiek en logisch nadenken werd gedaan. De ochtend werd afgesloten met touwtrekken waarbij de teams fanatiek werden aangemoedigd.

Teamjudo

Tijdens de pauze werden de deelnemers getrakteerd op een lunch. In de middag stond teamjudo op het programma. Team oranje onder leiding van Paula Borgonje moest het onderspit delven tegen team geel van Joia Hiemstra (score 28-61). Op de andere mat verloor het team van Thomas van Mourik (blauw) nipt van team groen, onder leiding van Daniël Wassenaar met 37-47.

In de finale won team geel met overmacht (76-19) van team groen en werd daarmee ook de grote winnaar van de Shoganai Games 2018. Op de tweede plaats eindigde team groen, team blauw werd derde en het oranje team vierde.

Tijdens het bekendmaken van de uitslag, ontving iedere deelnemer een diploma en wat lekkers. Organisator Kayleigh Heerikhuisen kan terugkijken op een geslaagd evenement. “Ook dit jaar was het weer een groot succes! Veel blije kinderen en tevreden ouders, daar doen we het voor. Hopelijk volgt er volgend jaar een derde editie.

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 9 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 10 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 10 uur geleden