Raad Dronten wil niet meebetalen aan uitkijktoren; B en W laten toch onderzoek doen

Algemeen

DRONTEN - Een grote meerderheid van de gemeenteraad wil niet dat Dronten meebetaalt aan een uitkijktoren langs de Randmeren. Toch hebben B en W nu besloten 20.000 euro neer te tellen voor een onderzoek naar de mogelijkheid van zo’n toren, deze keer aan het Drontermeer.

Nog niet zo lang geleden kwam B en W met het voorstel om 400.000 euro uit te trekken voor een uitkijktoren aan het Veluwemeer bij Biddinghuizen. Dit plan werd twee jaar geleden door de gemeenteraad teruggefloten.

Vier ton

In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van vorige maand bleek alleen het CDA vóór het meebetalen aan een uitkijktoren te zijn. Toch staat de toren nu opnieuw op de agenda. B en W laten een onderzoek uitvoeren naar de mogelijkheden. Opnieuw wordt in dat voorstel een gemeentelijke bijdrage van vier ton genoemd.

De toren zou moeten worden gerealiseerd bij de nieuw te bouwen Reevedam in het Drontermeer. Op deze dam komt een fietspad, zodat fietsers straks vanuit Flevoland naar de Kampense zijde van het Drontermeer kunnen rijden. In het omliggende gebied wordt veel natuur gerealiseerd.

Pleisterplaats

B en W laten een extern bureau kijken naar de mogelijkheden van een uitkijkpunt annex pleisterplaats: „Gekeken wordt naar mogelijke combinaties zodat dit uitkijkpunt daadwerkelijk iets toevoegt aan het gebied.”