Afbeelding
OFW

OFW verhoogt huren met 0,8 tot 5,4%: ā€žEen zo eerlijk mogelijke verdelingā€

Algemeen

DRONTEN - Oost Flevoland Woondiensten verhoogt haar huren per 1 juli met percentages variĆ«rend van 0,8 tot 5,4. ā€žSamen met de Huurders Belangen Vereniging hebben we gekeken naar een zo eerlijk mogelijke verdelingā€, schrijft OFW op haar website.

OFW zegt de huren betaalbaar te willen houden voor huurders met een bruto inkomen tot 41.056 euro: ā€žDaarom kiezen we voor een gematigde huurverhoging.ā€ Het betekent dat de grootste groep van ongeveer 3.200 huurders een huurverhoging van 0,8% krijgt.

Extra huurverhoging

Ongeveer honderd huurders krijgen een verhoging met 3,9%. Dit zijn de bewoners die tot 80% van het bedrag de ā€˜streefhuurā€™ betalen. Dit is het bedrag dat OFW eigenlijk voor een woning wil ontvangen. Circa negenhonderd huurders zien de huren met 2,3% omhoog gaan. Dit zijn de bewoners die tussen de 80 en 95% van de streefhuur betalen.

ā€žHuurders met een bruto inkomen boven 41.056 euro krijgen een inkomensafhankelijke huurverhoging van 5,4%ā€, meldt OFW, ā€žDe extra inkomsten hieruit worden gebruikt voor het plaatsen van zonnepanelen.ā€

Afbeelding
UWV: "Grote vraag naar automonteurs in "Flevoland 6 uur geleden
Tulpenloop
Agenda zaterdag: Tulpenloop, Aldi, badminton, voetbal, Spinvis, Maris Sonores 6 uur geleden
Afbeelding
GroenLinks, PvdA en ChristenUnie willen meldpunt vuurwerkoverlast in Dronten 7 uur geleden