Afbeelding
OFW

OFW verhoogt huren met 0,8 tot 5,4%: „Een zo eerlijk mogelijke verdeling”

Algemeen

DRONTEN - Oost Flevoland Woondiensten verhoogt haar huren per 1 juli met percentages variërend van 0,8 tot 5,4. „Samen met de Huurders Belangen Vereniging hebben we gekeken naar een zo eerlijk mogelijke verdeling”, schrijft OFW op haar website.

OFW zegt de huren betaalbaar te willen houden voor huurders met een bruto inkomen tot 41.056 euro: „Daarom kiezen we voor een gematigde huurverhoging.” Het betekent dat de grootste groep van ongeveer 3.200 huurders een huurverhoging van 0,8% krijgt.

Extra huurverhoging

Ongeveer honderd huurders krijgen een verhoging met 3,9%. Dit zijn de bewoners die tot 80% van het bedrag de ‘streefhuur’ betalen. Dit is het bedrag dat OFW eigenlijk voor een woning wil ontvangen. Circa negenhonderd huurders zien de huren met 2,3% omhoog gaan. Dit zijn de bewoners die tussen de 80 en 95% van de streefhuur betalen.

„Huurders met een bruto inkomen boven 41.056 euro krijgen een inkomensafhankelijke huurverhoging van 5,4%”, meldt OFW, „De extra inkomsten hieruit worden gebruikt voor het plaatsen van zonnepanelen.”

Abonneer gratis

op de digitale krant