Sloop in het Hanzekwartier.
Sloop in het Hanzekwartier. Ā©maartenheijenk.nl

Opvallend veel illegale asbestsaneringen in de gemeente Dronten

Algemeen

DRONTEN - De omgevingsdienst heeft het afgelopen jaar in de gemeente Dronten extra controles uitgevoerd op het mogelijk illegaal saneren van asbest. ā€žBij 35% tot 50% van de bezochte adressen bleek inderdaad een sanering te zijn uitgevoerd zonder dat deze was gemeldā€, schrijft de omgevingsdienst.

De gemeente Dronten heeft vorig jaar haar asbesttaak overgedragen aan de Omgevingsdienst Flevoland & Gooi en Vechtstreek (OFGV). Deze dienst houdt zich sindsdien in Dronten bezig met de inventarisatie van asbest en het toezicht bij asbestsloop.

Extra controles

OFGV had het vermoeden dat er in de gemeente Dronten nog veel asbest illegaal werd gesaneerd. Daarom is hier in 2017 extra aandacht aan besteed. Als het papierwerk bij asbestsaneringen twijfels opriep, zijn er controles uitgevoerd. Bij die inspecties is geconstateerd dat er inderdaad in veel gevallen overtredingen plaatsvonden.

ā€žBij deze adressen is strafrechtelijk opgetredenā€, aldus het jaarverslag van OFGV. Verscheiden asbestsaneringsbedrijven en zelfs ā€˜asbestdeskundigenā€™ zijn volgens het jaarverslag niet volledig bekend met de eisen en welke maatregelen zij moeten treffen.

Afbeelding
In gemeente Dronten relatief veel nieuwe woningen 'in de pijplijn' 7 uur geleden
Afsluiting van de Hanzeweg in 2021.
Wat is er woensdag te doen? Zwemmen, Olbro, avond over afsluiting Hanzeweg 7 uur geleden
Barry Hoogezand (VVD)
VVD stelt vragen over AZC Dronten: "Hoeveel overlast is er?" 8 uur geleden