Dierenasiel
Dierenasiel

Dierenambulance rukte vorig jaar in Dronten 27% vaker uit voor dieren in nood

Algemeen

DRONTEN - De Dierenambulance Flevoland is in 2017 maar liefst 27% vaker uitgerukt voor dieren in nood dan het jaar ervoor. Dat schrijft de gemeente Dronten in haar ‘verslag vergunningen & handhaving 2016-2017’.

Er waren vorig jaar 841 gevallen van dieren in nood binnen de gemeente Dronten. Het jaar daarvoor hoefde de dierenambulance nog maar 660 keer uit te rukken.

De dieren in nood waren vooral katten (258) en honden (111). Verder met name wilde dieren (351 vogels en 69 zoogdieren) en veelal verkeersslachtoffers.

Herenigd met baas

„De honden zijn bijna allemaal herenigd met hun bazen, de katten ook voor een groot deel”, aldus het verslag, „Helaas hebben sommige dieren de noodsituatie niet overleefd. Voor de meeste zwerf(huis)dieren is een nieuw thuis gevonden. De wilde dieren zijn na herstel zoveel mogelijk teruggeplaatst in hun natuurlijke omgeving.”

„Dieren worden zoveel mogelijk opgevangen in de buurt”, schrijft de gemeente, „Daarvoor wordt nauw samengewerkt met de Dierenambulance Flevoland, Kattenopvang Swifterbant, Konijnenopvang Dronten en daarnaast de Vogelopvang Naarden en het Dierenasiel Kampen.

Afbeelding
Isala doet onderzoek naar Porfyrie: 'Soms lopen mensen jarenlang rond met ernstige klachten' 12 uur geleden
Afbeelding
Gratis gids van bijenhoudersvereniging met tips voor bijenvriendelijke tuin 22 uur geleden
Eén-op-één gesprekken.
Alleen selecte groep inwoners krijgt alsnog één-op-één gesprek over deal De Regt de regt 23 uur geleden