Afbeelding
©maartenheijenk.nl (archieffoto)

Geen extra koopzondagen voor supermarkten, tuincentra, meubelzaken en bouwmarkten

Algemeen

DRONTEN - Verschillende winkels hebben bij de gemeente Dronten aangedrongen op extra koopzondagen. Voorlopig kunnen ze daar naar fluiten. Wijzigingen in de winkeltijdenverordening passen niet binnen de gemaakte afspraken, schrijft de gemeente.

Vooral de supermarkten, tuincentra, meubelzaken en bouwmarkten hebben gevraagd om meer koopzondagen. Andere winkels hebben gevraagd om op koopzondagen om tien uur open te mogen gaan in plaats van twaalf uur.

Supermarkten

Alle supermarkten mogen momenteel elke zondag open van 16 tot 19 uur. „De supermarkten zouden dit graag uitgebreid zien”, meldt de gemeente. In ieder geval willen ze ook op Tweede Kerst-, Paas- en Pinksterdag open.

Ook bedrijven buiten de winkelcentra hebben bij de gemeente aangegeven meer koopzondagen te willen: „Vooral in het voor hun betreffende seizoen en gelet op concurrentie uit de regio, waar deze bedrijven gevoelig voor zijn.”

De gemeente schrijft echter in haar ‘verslag vergunningen & handhaving 2016-2017’ dat al deze verzoeken geen gehoor zullen vinden.