De voormalige Citroƫn-garage aan de Giekstraat is gesloopt.
De voormalige CitroĆ«n-garage aan de Giekstraat is gesloopt. Ā©maartenheijenk.nl

Coloriet heeft drie bouwplannen in Dronten: project voor dementerenden, MFC en Regenboog

Algemeen

DRONTEN / SWIFTERBANT - Zorginstantie Coloriet is bezig met drie nieuwbouwplannen in de gemeente Dronten: een ā€˜innovatieve woonvormā€™ met 32 plaatsen voor mensen met dementie, het multifunctioneel centrum (MFC) in Swifterbant en uitbreiding van woonzorgcentrum De Regenboog.

Coloriet schrijft dat verdergaande vergrijzing en groei van het aantal mensen met dementie de drie plannen noodzakelijk maken. De zorginstantie constateert dat de wachtlijst groeit.

Nieuwe woonvorm

Voor de nieuwe woonvorm voor mensen met dementie heeft Coloriet drie jaar geleden al plannen gepresenteerd. Dat gebeurde samen met projectontwikkelaar Coresta. Zij wilden 32 mensen met dementie huisvesting bieden aan de Giekstraat. Volgens Coloriet is deze locatie echter te klein bevonden: ā€žEn nu wordt er gewerkt aan nieuwe mogelijkheden op andere locaties.ā€ De projectontwikkelaar uit Eindhoven is daarbij nog steeds de partner.

Aan de Giekstraat wordt op korte termijn een vergelijkbare woonzorgvoorziening gebouwd door Amado Zorg uit Kraggenburg. De voormalige Citroƫn-garage is de afgelopen week gesloopt om ruimte te maken voor dit nieuwe initiatief.

MFC Swifterbant

Coloriet doet ook mee aan het MFC in Swifterbant. Volgens bestuurder Aukje Reinders zijn daar niet alleen appartementen nodig: ā€žEr is ook behoefte aan kleinschalig wonen voor mensen met dementie.ā€ Deze plannen van Coloriet voor Swifterbant maken inmiddels onderdeel uit van het project.

In het MFC komt ook ruimte voor dagbesteding voor mensen met geheugenproblematiek. Deze activiteit van Coloriet is momenteel gevestigd in dorpshuis De Steiger.

De Regenboog

Verder bereidt Coloriet een renovatie voor van de afdelingen Oost en West van woonzorgcentrum Coloriet de Regenboog: ā€žHet gebouw bestaat nu zoā€™n 20 jaar en wordt gemoderniseerd.ā€

Afsluiting van de Hanzeweg in 2021.
Wat is er woensdag te doen? Zwemmen, Olbro, avond over afsluiting Hanzeweg 1 uur geleden
Barry Hoogezand (VVD)
VVD stelt vragen over AZC Dronten: "Hoeveel overlast is er?" 2 uur geleden
Afbeelding
Vermiste vrouw in Emmeloord mogelijk op de bus gestapt naar Dronten 18 uur geleden