Afbeelding
OFW

Publicatie over huurverhoging op website OFW was een vergissing

Algemeen

DRONTEN - Oost Flevoland Woondiensten (OFW) publiceerde gisteren een bericht over de aanstaande huurverhoging op haar website. Dat blijkt een vergissing te zijn geweest. Inmiddels is de publicatie verwijderd.

DeDrontenaar.nl publiceerde naar aanleiding van de OFW-publicatie een artikeltje, waarin melding werd gemaakt van de huurverhoging per 1 juli. Deze varieert van 0,8% tot 5,4%. Tal van huurders reageerden verrast of boos, omdat zij door OFW zelf nog niet op de hoogte waren gebracht.

Geen inhoudelijke reden

Op de vraag waarom de publicatie offline is gehaald, zegt directeur Truus Sweringa: „Ik heb geen idee. Er is in ieder geval geen inhoudelijke reden dat de huurverhoging anders is geworden. Het enige dat ik kan bedenken is, dat de bewoners misschien nog niet geïnformeerd zijn.”

De afdeling communicatie van OFW meldt desgevraagd: „Het klopt inderdaad dat het artikel over de huurverhoging op onze website stond. Dit was maar enkele seconden en is daarna op offline gezet.” OFW wil het artikel eerst in het eigen bewonersblad publiceren en er een persbericht over versturen.

Huurverhoging OFW