Aat de Jonge
Aat de Jonge Ā© Eelco Lindhout

Burgemeester weet niet of zijn aanwezigheid bij opening EuroParcs gepast is

Biddinghuizen

BIDDINGHUIZEN - ā€žNouā€¦ ik weet niet of dat heel gepast isā€, grapte burgemeester Aat de Jonge gisteravond op de vraag of hij uitgenodigd denkt te worden bij de officiĆ«le heropening van vakantiepark Riviera Beach.

De gemeente ligt in de clinch met de nieuwe eigenaar EuroParcs, omdat die op meerdere gebieden zou handelen in strijd met natuurwetgeving. Het heeft er zelfs toe geleid dat de gemeente aangifte heeft gedaan tegen het recreatiebedrijf.

Paul Vermast (GroenLinks) vertelde tijdens de raadsvergadering dat de kou inmiddels wat uit de lucht is: ā€žDaar zijn we blij om, want de recreatieve ontwikkeling op die locatie is goed en belangrijk. Maar we zijn ook zeer blij dat de natuurwetgeving door het college krachtig wordt gehandhaafd. Ga zo door op dat punt!ā€

Wwaterschap en provincie

De burgemeester was tijdens de raadsvergadering kritisch over waterschap Zuiderzeeland en de provincie Flevoland. GedrieĆ«n trokken ze gezamenlijk op bij de handhaving. ā€žMaar ik vind wel dat het tot nu toe erg van de gemeente afhankelijk is of er handhavend wordt opgetredenā€, aldus De Jonge.

Barry Hoogezand (VVD)
VVD stelt vragen over AZC Dronten: "Hoeveel overlast is er?" 1 uur geleden
Afbeelding
Vermiste vrouw in Emmeloord mogelijk op de bus gestapt naar Dronten 18 uur geleden
Ichthus College Dronten.
Persoonsgegevens oud-leerlingen Ichthus College liggen mogelijk op straat 19 uur geleden