STADronten tevreden over festiviteiten Koningsdag in Dronten

Algemeen

DRONTEN - Stichting Activiteiten Dronten is bijzonder goed te spreken over het verloop van de festiviteiten op Koningsdag. Dat meldt STADronten in een persbericht.

Persbericht STADronten:

Koningsdag 2018 was één groot feest in Dronten. Op het Meerpaalplein was het de hele dag erg druk en buitengewoon gezellig. STADronten kijkt zeer tevreden terug op het eerste evenement van 2018.

Naast de Vrijmarkt in Stadscentrum Suydersee begon de dag met de lawaaioptocht en het officiële deel met het vlag hijsen door burgemeester Aat de Jonge. Vervolgens gingen, iets vroeger dan gepland, al rond 11:13 uur de dagactiviteiten van start.

Vele kinderen reden op een pony Stal Sabbé. Bij Zwaan Buitensport kon er weer leuk geklommen worden. Vele kinderen hebben vrijdagmiddag hun diploma gehaald bij het Elsvierderels kinderspellencircuit. Tevens maakte Els de mooiste creaties als de balonnenclown. Verder was er de timmerfabriek, de graffity-muur, waren er gekke fietsen, de wenstroon en diverse springkussens.

De Flevotruckerstour vertrok met luid getoeter rond 9:30 uur vanaf het Meerpaalplein in een colonne van vele vrachtwagens en de Drontenaren kon wederom genieten van de oude tractoren van devereniging afd. Flevoland. Gedurende de hele dag was er veel muziek en dans op het plein verzorgd door de Meerpaal.

STADronten kijkt terug op een bijzonder geslaagde Koningsdag. Dit alles is alleen mogelijk door steun van vrijwilligers, de gemeente en van onze sponsors. Dank aan iedereen! In het bijzonder ook een speciaal woord van dank voor alle vrijwilligers van het AZC!