Afbeelding

Honingproeverij en bijenexcursie in de Hofwinkel

Partnerbijdrages

De Hofwinkel in Dronten heeft veel nieuwsgierige klanten, die precies willen weten waar de producten vandaan komen. Veel klanten lopen na het boodschappen doen nog even een rondje over de boerderij van Warmonderhof. Zo kunnen zij zien waar hun producten vandaan komen. De bijenstal wordt dan niet overgeslagen.

Opvallend veel mensen vragen naar honing uit de streek. “We merken dat de bijen en hun honing steeds meer in de belangstelling staan. Regelmatig nemen we klanten even mee naar de bijenstal op Warmonderhof, die op een steenworp afstand van de winkel ligt. Daar gaat een wereld voor ze open” aldus Anna Veltman van de Hofwinkel. “Het is tijd om een proeverij en bijenexcursie te organiseren. Lekker met je neus in de honing en in de bijen. We vinden het leuk om de mensen wat te leren. Lang niet iedereen weet wat de koningin en haar werksters allemaal doen om van nectar honing te maken. Dat laten wij op 12 mei zien.” Imkerij de Traay neemt de proeverij op zich. Dit bedrijf is gevestigd in Lelystad en is al veertig jaar gespecialiseerd in biologische honing. “We hebben de eer dat Wim Roeleveld ons allerlei soorten honing komt laten proeven. Wim is een échte honingfanaat, zijn enthousiasme werkt aanstekelijk” zegt Anna.

Zaterdag 12 mei vindt de proeverij plaats tussen 9.30 en 13.00 uur. Wanneer je mee wilt met de bijenexcursie moet je om 11.00 aanwezig zijn in de Hofwinkel, wisentweg 18 in Dronten. Hou rekening met je kleding: een lange broek en mouwen zijn raadzaam. Er zijn speciale kappen aanwezig, om je gezicht te beschermen.

Meer info:

wijvan@dehofwinkel.nl

Anna Veltman, 0615151983