Drukte bij de buitenspeeldag in Swifterbant (2016).
Drukte bij de buitenspeeldag in Swifterbant (2016). Jongerenbelangen Swifterbant

De Klokbeker bezorgt Swifterbant tal van activiteiten tijdens Buitenspeeldag

Swifterbant

SWIFTERBANT - Spijkerbroek hangen, een stormbaan, schminken, liedjestrein, eierrace. Het zijn zo maar wat onderdelen van de Buitenspeeldag, die op woensdag 13 juni wordt gehouden op De Greente in Swifterbant.

Ook in 2015 en 2016 werden er in Swifterbant festiviteiten georganiseerd ter gelegenheid van buitenspeeldag. Dat gebeurde door de toenmalige Jongerenbelangen. Dit jaar is de organisatie in handen van de lokale evenementenstichting De Klokbeker in samenwerking met Fantalusion.

De middag begint om één uur en duurt tot half vijf. Er zijn tal van activiteiten en volgens de organisatoren zijn er ‘heel veel leuke prijzen’ te winnen.

Jantje Beton

De Buitenspeeldag is een landelijk evenement, dat al meer dan tien jaar wordt georganiseerd door Jantje Beton en kinderzender Nickelodeon: „Want buitenspelen is super belangrijk, maar wordt steeds minder vanzelfsprekend.”

De nationale Buitenspeeldag heeft een site met een overzicht van activiteiten overal in het land. Swifterbant staat daar nog niet op vermeld, evenmin als Dronten. Daar wordt het Meerpaalplein die middag omgetoverd tot ‘één grote speeltuin’.

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 10 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 10 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 11 uur geleden