Wethouder Peter van Bergen (Leefbaar Dronten)
Wethouder Peter van Bergen (Leefbaar Dronten) Ā©maartenheijenk.nl

Wethouder doet nog geen uitspraken over beleid huishoudelijke hulp in Dronten

Gemeente

DRONTEN - Wethouder Peter van Bergen (Leefbaar Dronten) gaat de uitspraak van de bestuursrechter over de huishoudelijke hulp eerst goed bekijken, voordat hij een inhoudelijke reactie geeft: ā€žNadere bestudering zal aantonen of en in welke mater er consequenties zijn voor ons beleid.ā€

De gemeente Dronten werkt op het gebied van huishoudelijke hulp met ā€˜resultaatgericht indicerenā€™. Dat betekent dat het resultaat van de werkzaamheden wordt omschreven en niet het aantal uren dat daarvoor nodig is.

In de zaak van Gerrie Segveld uit Dronten heeft de rechter de gemeente hierover op de vingers getikt. Het is volgens de rechter onvoldoende helder wat er precies moet gebeuren in haar woning. Bovendien zet de rechter vraagtekens bij de prominente rol van de zorgaanbieder.

Midden volgende week

Wethouder Peter van Bergen laat via een woordvoerster weten kennis te hebben genomen van de uitspraak: ā€žWe gaan deze nader bestuderen.ā€ Midden volgende week komt hij met een meer inhoudelijke reactie. Wel constateert de wethouder dat het Rijk onder voorwaarden ruimte biedt voor ā€˜resultaatgericht indicerenā€™.

De wethouder gaat kijken wat voor gevolgen de uitspraak heeft voor de zorg aan mevrouw Segveld. Hierover gaat de gemeente met haar in gesprek en daarover worden nu nog geen uitspraken gedaan.

Huishoudelijke hulp

Afbeelding
In gemeente Dronten relatief veel nieuwe woningen 'in de pijplijn' 13 uur geleden
Afsluiting van de Hanzeweg in 2021.
Wat is er woensdag te doen? Zwemmen, Olbro, avond over afsluiting Hanzeweg 14 uur geleden
Barry Hoogezand (VVD)
VVD stelt vragen over AZC Dronten: "Hoeveel overlast is er?" 14 uur geleden