Er komt geen fietspad voor arbeidsmigranten langs de Kamperhoekweg bij Swifterbant

Swifterbant

SWIFTERBANT - Dorpsbelangen Swifterbant heeft zich het afgelopen jaar nadrukkelijk beziggehouden met het 'Polendorp' aan de Visvijverweg. Omdat arbeidsmigranten soms over de Kamperhoekweg fietsen, is aan de provincie Flevoland gevraagd of daar een fietspad kon komen. ā€žDat gaat niet gebeurenā€, zei bestuurslid Petra Indrisie dinsdag tijdens de ledenvergadering.

Dorpsbelangen zegt verschillende klachten te hebben gekregen over het ā€˜dorpjeā€™ van uitzendbureau Level One uit Emmeloord. Behalve het fietsen over de provinciale autoweg (waar autoā€™s 100 kilometer per uur mogen rijden), zijn er ook andere klachten over ander fietsgedrag van bewoners.

Een oplossing voor de verkeersproblemen is nog niet gevonden. Fietsers tussen het Polendorp en Swifterbant moeten gebruik maken van de Rivierduinweg. De gemeente heeft aangekondigd hier metingen te gaan verrichten. ā€žWij houden het in de gatenā€, kondigt Dorpsbelangen aan.

Drugshandel

Verder werd Dorpsbelang erop gewezen dat er nogal wat afval wordt weggegooid in de bermen en werd er geklaagd over drugshandel. ā€žWij hebben dat gemeld bij de gemeente en sindsdien is er meer controleā€, aldus Petra Indrisie.

Afbeelding
In gemeente Dronten relatief veel nieuwe woningen 'in de pijplijn' 14 uur geleden
Afsluiting van de Hanzeweg in 2021.
Wat is er woensdag te doen? Zwemmen, Olbro, avond over afsluiting Hanzeweg 15 uur geleden
Barry Hoogezand (VVD)
VVD stelt vragen over AZC Dronten: "Hoeveel overlast is er?" 15 uur geleden