Dodenherdenking in Dronten
Dodenherdenking in Dronten ©jennifersauer

Leden Dorpsbelangen Swifterbant unaniem: eigen dodenherdenking blijft

Swifterbant

SWIFTERBANT - „Als u zegt dat ik ermee moet stoppen? Geen probleem, dan doe ik het niet meer!” Francisca Wubben organiseert de dodenherdenking in Swifterbant. Ze reageerde dinsdag gelaten op vragen of haar dorp zich moet aansluiten bij Dronten. Met een luid applaus kreeg ze een hart onder de riem gestoken en werd besloten door te gaan met een eigen dodenherdenking.

De discussie werd aangewakkerd op Facebook en dinsdag voortgezet bij de jaarvergadering van Dorpsbelangen: waarom legt Biddinghuizen wel een krans bij de dodenherdenking in Dronten en waarom Swifterbant niet?

Een raar idee

„Ik heb erover nagedacht: moeten wij in Dronten een krans leggen? Maar ik vind dat een raar idee”, reageerde Francisca Wubben, „We hebben toch onze eigen dodenherdenking?”

De herdenking in Swifterbant is ontstaan vanuit het dorp en wordt sindsdien georganiseerd in opdracht van Dorpsbelangen: „Ik doe het echt niet voor mezelf, het is gedaan vanuit de bevolking.”

Volgens mevrouw Wubben is Biddinghuizen zelfs een beetje jaloers: „ Zij hebben ervoor gekozen een krans te leggen in Dronten.”

Gemeente betaalt boeket

Er waren op 4 mei zo’n driehonderd mensen aanwezig en Francisca Wubben is blij met de steun van de basisscholen en de gemeente Dronten. „In het verleden legde de wethouder wel een boeket, maar betaalde Dorpsbelangen het. Tegenwoordig betaalt de gemeente het boeket zelf.”

„Volgens mij wordt het echt gedragen door de bevolking en zo lang dat zo is, willen wij het met een stel mensen blijven organiseren”, besloot ze. De aanwezige leden van Dorpsbelangen steunden haar daarin van harte.
?