Brand aan de Kampanje
Brand aan de Kampanje Facebook Politie Dronten

UPDATE | Uitslaande brand aan Kampanje in Dronten begint in partytent: één licht gewonde

112

DRONTEN - Een woningbrand aan de Kampanje in Dronten is vanmorgen begonnen in een partytent. Bij het begin van de brand was er nog een persoon in de woning aanwezig. Deze raakte licht gewond.

De melding kwam vanochtend om half negen bij de brandweer binnen. De brand was aan de voorkant van de woning ontstaan bij een partytent. Vervolgens is het vuur overgeslagen naar de bovenverdieping van de woning. Toen de brandweer ter plaatse kwam, was er sprake van een uitslaande brand.

Rook ingeademd

„Eén persoon was bij aanvang van de melding nog in de woning, maar was uit de woning toen de brandweer was aangekomen. Deze is in de ambulance onderzocht, want hij had lichte rookinhalatie”, aldus een woordvoerder van de brandweer.

De brand is bestreden met twee tankauto’s en een hoogwerker. Waarschijnlijk hebben de naastliggende woningen rook- en waterschade opgelopen. Rond half tien is het sein brand meester gegeven.

Update 17:40 uur

De politie meldt dat de betreffende woning en de woning ernaast ernstig beschadigd zijn: ''Zo ernstig dat de beiden gezinnen elders de aankomende nacht moeten doorbrengen."