Afbeelding

Gemeente Dronten gaat systeem van huishoudelijke hulp niet aanpassen

Gemeente

DRONTEN - De gemeente Dronten gaat haar werkwijze bij de huishoudelijke hulp niet aanpassen. Dat heeft wethouder Peter van Bergen besloten naar aanleiding van een uitspraak van de rechter. Deze had de gemeente op de vingers getikt inzake de huishoudelijke hulp voor Gerrie Segveld.

De gemeente Dronten werkt op het gebied van huishoudelijke hulp met ‘resultaatgericht indiceren’. Dat betekent dat het resultaat van de werkzaamheden wordt omschreven en niet het aantal uren dat daarvoor nodig is.

Rechter geeft ruimte

„De uitspraak van de rechter geeft ruimte voor resultaatgericht indiceren”, schrijft de gemeente na bestudering van de uitspraak. „Daarom passen we ons beleid naar aanleiding hiervan niet aan. Binnen de huidige regels kunnen we recht doen aan de uitspraak van de rechtbank.”

„Het resultaatgericht indiceren is voor de meeste inwoners die huishoudelijke hulp ontvangen een goede oplossing", vervolgt de gemeente, „Het huidige beleid biedt de ruimte om aan mensen met een duidelijk afwijkende of verhoogde ondersteuningsvraag maatwerk te bieden, ook in de te leveren uren.”

Omstandigheden

Wel wil de gemeente mevrouw Segveld, die wordt ondersteund door de lokale SP, tegemoet komen: „We trekken de conclusie dat we de individuele omstandigheden van betrokkene niet genoeg hebben laten terugkomen in ons besluit.”

„Daarom nemen we een nieuw besluit, zoals de rechtbank dat van ons vraagt.” De gemeente heeft hiervoor inmiddels een afspraak gemaakt met mevrouw Segveld.

Reacties SP Dronten