Bremerbaaistrand
Bremerbaaistrand ©maartenheijenk.nl (archieffoto)

Betaald parkeren bij strand Bremerbaai: „Overladen met reacties"

Biddinghuizen

BIDDINGHUIZEN - Aquacentrum Bremerbergse Hoek heeft betaald parkeren ingevoerd bij het drukbezochte strand Bremerbaai. Dat geldt voor het hele zomerseizoen tot 1 oktober. De maatregel is genomen met goedvinden van de gemeente Dronten.

„We zijn nu anderhalf jaar bezig, het is het derde seizoen”, zegt Dick Boshuizen, die het strandpaviljoen pacht van Aquacentrum Bremerbergse Hoek, „En op hele mooie dagen is het hectisch. Dan is het overvol en daar zijn brandweer, ambulance en politie niet blij mee. Dat leidt tot hele rare taferelen.”

Met de nieuwe maatregel kunnen er niet meer dan 150 auto’s parkeren. Zodra er 150 auto’s staan, komt er een bord voor te staan en worden automobilisten doorverwezen naar naastgelegen stranden.

Financiële reden

Behalve voor de veiligheid bij calamiteiten is er ook een financiële reden: „Aquacentrum onderhoudt de hele Bremerbaai, waaronder het strand en de toiletten. Daar zetten ze personeel op en dat moet natuurlijk betaald worden. Daarom hadden ze twee jaar geleden al plannen voor betaald parkeren. En nu is dan het moment gekomen dat ze er een slagboom voor hebben gezet.”

Boshuizen is niet blij met de drempel die voor zijn potentiële klanten wordt opgeworpen, maar begrijpt de beslissing van Aquacentrum: „Want het onderhoud moet betaald worden, dat is logisch. Bovendien is om mij tegemoet te komen het eerste uur gratis. Het tweede uur kost 2 euro en vanaf het derde uur geldt het dagtarief van 5 euro.”

Overladen met reacties

De horeca-exploitant is de afgelopen dagen overladen met reacties: „Maar ik kan er verder niets aan doen.” Hij wijst er wel op dat de tarieven een stuk gunstiger zijn dan bijvoorbeeld bij het Ellerstrand iets verderop: „Daar moet je gelijk 5 euro betalen.”

Hij ziet de maatregel ook als een stimulans voor de mensen uit Biddinghuizen om op de fiets te komen: „Want dan kost het niks.”

Strandenbeleid