Afbeelding
Ā©maartenheijenk.nl

CDA wil komst Lidl naar Dronten-west beoordelen tegelijk met visie op detailhandel

Algemeen

DRONTEN - De gemeenteraad mag zich binnenkort uitspreken over een wijziging in het bestemmingsplan, die de komst van de Lidl-supermarkt naar Dronten-west mogelijk moet maken. Het CDA wil de Lidl eigenlijk bespreken tegelijkertijd met de gemeentelijke visie op de toekomst van de detailhandel. De komst van de supermarkt lijkt echter al een gelopen koers.

Er ontstond donderdag enige spraakverwarring in de raadscommissie. Siert Jan Lap (CDA) stelde vragen over de omgevingsvergunning voor de Lidl. ā€žOmdat de Lidl ons met zā€™n allen wel een beetje bezighoudtā€, aldus Lap, ā€žHet komt op enig moment in de gemeenteraad en dan moeten wij er wat van vinden.ā€

Jan Ammerlaan (Leefbaar Dronten) snapte er niets van: ā€žWant volgens mij komt het niet in de raad.ā€ Wethouder Peter van Bergen (Leefbaar Dronten) antwoordde dat de omgevingsvergunning niet in de gemeenteraad besproken wordt, maar de wijziging in het bestemmingsplan wel. Beide procedures lopen bij de Lidl gelijk op.

18 appartementen

Inmiddels hebben B en W het nieuwe bestemmingsplan in procedure gebracht. Dat plan gaat uit van de Lidl (tweeduizend vierkante meter) in combinatie met 18 appartementen aan de Beursstraat, nabij de bestaande Albert Heijn. De gemeente heeft hiervoor in november al een overeenkomst gesloten met de firma Bramer. Het bouwbedrijf heeft ook haar bouwplan al informeel ingediend.

Als de gemeenteraad instemt met het bestemmingsplan, wordt dit vanaf begin juni ter inzage gelegd.

Nota detailhandel gemeente Dronten

Afbeelding
UWV: "Grote vraag naar automonteurs in "Flevoland 5 uur geleden
Tulpenloop
Agenda zaterdag: Tulpenloop, Aldi, badminton, voetbal, Spinvis, Maris Sonores 6 uur geleden
Afbeelding
GroenLinks, PvdA en ChristenUnie willen meldpunt vuurwerkoverlast in Dronten 6 uur geleden