VIDEO | Youp van ’t Hek volgend theaterseizoen twee avonden in De Meerpaal

Cultuur

DRONTEN - De Meerpaal heeft vanavond haar theaterprogramma voor het seizoen 2018/’19 gepresenteerd. Dat gebeurde tijdens de jaarlijkse premièreavond, waar de liefhebbers een inkijkje kregen in het komende seizoen.

De presentatie van de premièreavond werd verzorgd door Yvonne van den Eerenbeemt. Met deze cabaretière wordt op 13 september het nieuwe seizoen geopend.

Pay what you want

Die eerste avond probeert De Meerpaal een nieuw plan uit: ‘pay what you want’. „Dat is een grappig concept. In grote steden komt het vaker voor, in Dronten doen we het voor ’t eerst”, legt Meerpaal-directeur Anke Weeda uit.

„Het betekent dat je naar de voorstelling gaat en dat je zelf mag kiezen wat je ervoor wilt betalen: wat heb je ervoor over? Dus ik ben heel benieuwd naar de vrijgevigheid van de Drontenaar.”

Youp van 't Hek

Hoogtepunt van het nieuwe theaterseizoen is waarschijnlijk de komst van Youp van ’t Hek. Hij staat op 22 en 23 februari in De Meerpaal. Er staan veel andere cabaretiers geprogrammeerd, waaronder Tineke Schouten, Yentl & De Boer, Howard Komproe, Jörgen Raymann, Veldhuis & Kemper, Brigitte Kaandorp, Emilio Guzman en Karin Bloemen.

In bijgaand video-interview geeft Anke Weeda een inkijkje in het theaterprogramma van De Meerpaal. De directeur gaat in oktober met pensioen, dus het is het laatste programma dat zij heeft samengesteld.

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 5 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 6 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 6 uur geleden