VIDEO | B en W lijken Dorpsbelangen Swifterbant te provoceren met windmolens op logo

Swifterbant

DRONTEN - Het nieuwe college van B en W van de gemeente Dronten presenteert zich met een logo, met daarop alle drie de dorpen. Het dorp Swifterbant wordt uitgebeeld met de kerk, twee woningen en drie windmolentjes. En laat Dorpsbelangen Swifterbant nou uitgerekend over drie windmolens in de clinch liggen met het gemeentebestuurā€¦

Dorpsbelangen Swifterbant heeft vorige week een petitie gepubliceerd tegen de bouw van vijf windmolens vlakbij het dorp. Die windmolens maken deel uit van Windplan Blauw, een project van Nuon en de vereniging Swifterwint.

Oneens

B en W en de gemeenteraad zijn het voor wat betreft twee van die windturbines eens met Dorpsbelangen, namelijk de twee windmolens in en bij het Swifterbos. Over de drie andere betwiste windmolens zijn Dorpsbelangen en de gemeente het oneens.

Wethouder Ton van Amerongen (VVD) zegt dat de windmolens voor de gemeente Dronten belangrijk zijn: ā€žHet ligt in de rede om die windmolens in het logo op te nemen.ā€ Het logo is in de ogen van de wethouder geen provocatie van Dorpsbelangen en geen signaal dat die drie windmolens er sowieso komen.

Windplanblauw

Afbeelding
UWV: "Grote vraag naar automonteurs in "Flevoland 4 uur geleden
Tulpenloop
Agenda zaterdag: Tulpenloop, Aldi, badminton, voetbal, Spinvis, Maris Sonores 4 uur geleden
Afbeelding
GroenLinks, PvdA en ChristenUnie willen meldpunt vuurwerkoverlast in Dronten 5 uur geleden