Het complex 'Hanzepoort' wordt gebouwd tegenover de Leen Bakker.
Het complex 'Hanzepoort' wordt gebouwd tegenover de Leen Bakker. Sinke

Bouw gezichtsbepalend appartementencomplex bij station Dronten start eind dit jaar

Algemeen

DRONTEN - Aan De Noord, tegenover de Leen Bakker, begint binnenkort de bouw van een nieuw appartementencomplex. Het wordt een gezichtsbepalend gebouw voor Dronten. De eerste paal moet nog geslagen worden, maar makelaar Sinke is alvast begonnen met de verkoop. „Ongeveer de helft van de appartementen is nog beschikbaar”, vertelt Harry Scholtens van Sinke.

„Het is natuurlijk een prachtplek, op minder dan een minuut wandelen van het NS-station”, aldus de makelaar. Hij gaat er van uit dat de bouw eind dit jaar start en dat de appartementen dan eind 2019 worden opgeleverd.

De Bruin

Het complex komt naast de appartementen, die momenteel door bouwbedrijf Van Pijkeren worden gebouwd ten noorden van Rikken Wonen en Slapen. Het door Sinke en collega-makelaar Van der Linden te verkopen complex wordt gerealiseerd door bouwbedrijf De Bruin uit Putten.

De appartementen krijgen een eigen parkeerplaats en twee liften. Er komt een flinke variatie aan woningen, in prijs variërend van 142.500 tot 259.500 euro. Harry Scholtens constateert dat niet alleen ouderen interesse tonen: „Je ziet dat ook steeds meer jongeren belangstelling hebben voor een appartement; de gemiddelde leeftijd gaat omlaag.”

Het Palet en Dronten-west

Het is niet het enige nieuwbouwproject in Dronten waar Sinke zich momenteel mee bezighoudt. Deze maand is de bouw van maar liefst drie projecten in Het Palet en Dronten-west van start gegaan. Harry Scholtens hoeft daar echter geen reclame meer voor te maken. Met dank aan het einde van de economische crisis zijn al deze woningen al aan de man gebracht.

Eén van de nieuwe projecten zijn zes twee-onder-één-kapwoningen aan de Pastorale in Het Palet. „Bijzonder aan deze huizen is dat ze volledig kant-en-klaar zijn bij oplevering.”

De Zaaier en La Galea

Aan De Zaaier in Dronten-west is de bouw van 22 woningen begonnen. Bij die start waren wethouder Ton van Amerongen en algemeen directeur Dick Verhoeven van bouwbedrijf Bramer aanwezig. De helft van deze woningen is gekocht door beleggers om ze aan te bieden als middeldure huurwoning.

In Het Palet is deze maand ook de bouw van het plan La Galea van start gegaan in het bijzijn van alle kopers. Hier gaat het om 12 twee-onder-één-kapwoningen en 10 rijwoningen in een hofvorm: „Deze kopers kunnen straks volop genieten van veel ruimte en groen.”