Afbeelding
Ā©maartenheijenk.nl

Van Wijnen geeft startsein voor bouw 144 woningen aan Havenkade in Dronten

Algemeen

DRONTEN - De gemeente Dronten en projectontwikkelaar Van Wijnen ondertekenen komende donderdag (31 mei) een overeenkomst voor de woningbouw aan de Havenkade. Dit veelbesproken project bestaat uit 144 woningen.

Het contract wordt ondertekend door de directeuren Nina Nomden en Peter Hutten van Van Wijnen. Namens de gemeente zetten wethouder Ton van Amerongen en ambtenaar Berto Smit handtekeningen. Ook wordt er donderdag een bouwbord onthuld.

Prestigieus plan

Van Wijnen heeft indertijd voor de omgeving van de Havenkade een prestigieus plan gepresenteerd met een boulevard met horeca, een hotel, dienstverlening en woningen. Uiteindelijk is er alleen een woningbouwproject overgebleven.

Wel heeft de gemeenteraad bedongen dat ondernemers geen strobreed in de weg gelegd wordt als ze aan de Havenkade een cafƩ of een ander bedrijf willen beginnen.

Van Arendonk

De laatste horde voor het plan was het uitkopen van mechanisatiebedrijf Van Arendonk aan de Nijverheidsstraat. Dit is eind vorig jaar beklonken.

De gemeente deed daarbij geen mededelingen over de kosten. Wel vertelde wethouder Van Amerongen dat het binnen de door de gemeenteraad vastgestelde normen was gebleven.

Afbeelding
In gemeente Dronten relatief veel nieuwe woningen 'in de pijplijn' 12 uur geleden
Afsluiting van de Hanzeweg in 2021.
Wat is er woensdag te doen? Zwemmen, Olbro, avond over afsluiting Hanzeweg 13 uur geleden
Barry Hoogezand (VVD)
VVD stelt vragen over AZC Dronten: "Hoeveel overlast is er?" 13 uur geleden