Noor Jaasma
Noor Jaasma De Meerpaal

Noor Jaasma (16) doet harpexamen op hoogste amateurniveau tijdens concert in De Meerpaal

Cultuur

DRONTEN - De 16-jarige Noor Jaasma doet op zaterdag 23 juni examen op het hoogste niveau in de amateurmuziek. Het D-examen vindt plaats tijdens een gratis concert, dat ’s middags om half drie begint.

In 2010 kwam Noor als 8-jarig meisje op harples. Ze vond het een mooi klinkend instrument en opa draaide harpmuziek vaak in de auto. „Ik vond ook de verschillende muziekstijlen die je op harp kunt spelen erg mooi”, vertelt ze.

Al snel ging het niveau van Noor omhoog en wierp het vele studeren zijn vruchten af. Of het nu Latijns-Amerikaans, Keltisch, hedendaags of klassiek was; overal hoorde ze het mooie of interessante van de muziek.

Regelmatig concerten

De vaardigheden voor het samenspelen heeft Noor ontwikkeld tijdens het harpensemble van De Meerpaal. Daarnaast heeft zij een masterclass gevolgd bij Lavinia Meijer en wordt ze met regelmaat uitgenodigd voor concerten.

Tijdens haar praktijkexamen komen de vele vaardigheden die Noor de afgelopen jaren heeft ontwikkeld aan bod. Het examen start met een lezing over de therapeutische harp. Aansluitend geeft zij een concert in de Kleine Zaal met muziek van Händel, Gershwin, Bochsa, Henson-Conant, Robertson en Rust.

Afbeelding
UWV: "Grote vraag naar automonteurs in "Flevoland 2 uur geleden
Tulpenloop
Agenda zaterdag: Tulpenloop, Aldi, badminton, voetbal, Spinvis, Maris Sonores 2 uur geleden
Afbeelding
GroenLinks, PvdA en ChristenUnie willen meldpunt vuurwerkoverlast in Dronten 3 uur geleden