Afbeelding
Ā©maartenheijenk.nl

Een dag na de raadsvergadering staat deur van asbestloods wagenwijd open (7 foto's)

Swifterbant

SWIFTERBANT - De gemeenteraad heeft gisteren eindelijk de signalen van Dorpsbelangen Swifterbant en de SP opgepakt om iets te doen aan de asbestloodsen aan de Industrieweg 2-4. Er werd in de raadsvergadering gesproken over ā€˜verontrustende inspectierapportenā€™. Toch staat ook de dag erna de deur van een loods wagenwijd open en kan iedereen er zo naar binnen lopen.

Wat de werkelijke situatie rond de loodsen is, blijft onduidelijk. De gemeenteraad sprak gisteren uitvoerig over de inspectierapporten, doch de rapporten zelf bleven geheim. Ook de dag na de raadsvergadering meldt een woordvoerster van de gemeente dat de rapporten nog niet openbaar zijn.

Geen gevaar

Onder aanvoering van Suzanne Stoop (PvdA) vroeg de gemeenteraad gisteren om maatregelen, zoals het afsluiten van het terrein. Burgemeester Aat de Jonge erkende dat er veel asbest in het pand aanwezig is. Hij wees echter naar rapportages van de Omgevingsdienst, waaruit zou blijken dat er geen gevaar is.

Van de drie loodsen op bedrijventerrein Spelwijk is er Ć©Ć©n afgebroken. Het puin van dat pand ligt er al maanden, al staat er inmiddels wel een hek omheen. De andere twee panden gaan gerenoveerd worden. Eentje is er afgesloten, van de ander staat de deur open, zonder dat er enig toezicht is.

Asbestloodsen

Afbeelding
Afbeelding
 Asbestloods Spelwijk
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
In gemeente Dronten relatief veel nieuwe woningen 'in de pijplijn' 21 uur geleden
Afsluiting van de Hanzeweg in 2021.
Wat is er woensdag te doen? Zwemmen, Olbro, avond over afsluiting Hanzeweg 22 uur geleden
Barry Hoogezand (VVD)
VVD stelt vragen over AZC Dronten: "Hoeveel overlast is er?" 22 uur geleden