Startsein voor de gasloze nieuwbouwwijk aan de Havenkade.
Startsein voor de gasloze nieuwbouwwijk aan de Havenkade. Ā©maartenheijenk.nl

Woningen ombouwen naar gasloos: ā€žBen ik over drie of tien jaar aan de beurt?ā€

Algemeen

DRONTEN - ā€žMensen willen graag weten: ben ik over drie of tien jaar aan de beurt? Dat heeft nogal een impact.ā€ Dat zegt Danieke van Baal (GroenLinks) over de ombouw van bestaande woningen naar gasloos.

Bij het Rijk konden plannen worden ingediend om wijken met minstens 500 woningen om te bouwen naar gasvrij. GroenLinks vindt het jammer dat Dronten daaraan niet meedoet.

ā€žEr zijn op dit moment geen concrete plannen voor grootschalige aanpak van bestaande woningenā€, was het motief van wethouder Ton van Amerongen (VVD).

Plannen per wijk

In een reactie dringt Danieke van Baal aan op ā€˜energiestrategieĆ«n per wijkā€™. De inwoners moeten daarin volgens haar een belangrijke rol krijgen.

GroenLinks vroeg ook naar de stand van zaken bij bestaande nieuwbouwplannen. Van Amerongen antwoordde dat de projecten tegenover de Albert Heijn in Dronten-west en aan de Havenkade (145 woningen) gasloos worden gebouwd.

Huidige nieuwbouw

De wethouder wees erop dat nieuwbouwprojecten, waarvoor nog geen vergunningen zijn aangevraagd, vanaf 1 juli niet meer met gas gebouwd mogen worden.

Danieke van Baal vroeg daarop aandacht voor de huidige nieuwbouw, bijvoorbeeld in Het Palet (Dronten) en De Graafschap (Biddinghuizen).

Afbeelding
In gemeente Dronten relatief veel nieuwe woningen 'in de pijplijn' 10 uur geleden
Afsluiting van de Hanzeweg in 2021.
Wat is er woensdag te doen? Zwemmen, Olbro, avond over afsluiting Hanzeweg 11 uur geleden
Barry Hoogezand (VVD)
VVD stelt vragen over AZC Dronten: "Hoeveel overlast is er?" 11 uur geleden