Windplan Blauw
Windplan Blauw gemeente Dronten

Provincie gaat windmolens bij Dronten en Swifterbant desnoods onteigenen

Swifterbant

DRONTEN - Gedeputeerde Staten van Flevoland hebben aan Provinciale Staten voorgesteld om het mogelijk te maken windmolens te kunnen onteigenen op het grondgebied van Windplan Blauw. Dit is bedoeld als uiterste redmiddel voor het geval het de initiatiefnemer, Nuon en de vereniging Swifterwint, niet lukt saneringsafspraken te maken voor alle 74 windmolens in het gebied.

Op dit moment heeft de initiatiefnemer al voor 64 molens saneringsafspraken gemaakt en zijn er mondelinge afspraken over nog eens 6 windmolens. Maar er zijn nog 4 molens waarbij dit nog niet het geval is.

Laatste redmiddel

Volgens de provincie moet het zeker zijn dat alle molens worden gesaneerd, anders kunnen de ministers het plan niet vaststellen. „De initiatiefnemer spant zich tot het uiterste in om alsnog afspraken te maken over de te saneren molens”, schrijft de provincie in een persbericht.

„Wij gaan er van uit dat dit tijdig gebeurt. Het voorstel van Gedeputeerde Staten is er dan ook op gericht om het middel van onteigening als allerlaatste redmiddel mogelijk te maken.”

Windplanblauw

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 12 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 12 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 13 uur geleden