Stichting Veteranen Dronten.
Stichting Veteranen Dronten. Hans van Oosterhout

350 scholieren maken tijdens 'The Battle' in De Meerpaal kennis met veteranen

Algemeen

DRONTEN - Zo’n 350 leerlingen van elf scholen uit de gemeente Dronten gaan dinsdag 10 juli naar de ‘The Battle’ in de grote zaal van de Meerpaal. Tijdens deze voorstelling, die is aangeboden door het nationaal comité Veteranendag, maken de leerlingen kennis met drie veteranen.

De voorstelling wordt uitgevoerd door de regimentsfanfare ‘Garde Grenadiers en Jagers’ van de Landmacht. Ze is bedoeld voor leerlingen van groep 8 en de onderbouw van het voortgezet onderwijs.

Drie veteranen

De kinderen maken kennis met Manja Blok, die als vrouwelijke F-16 piloot bommen afwierp in Bosnië. Verder met Ahmad Aziz, die als Afghaanse vluchteling in Nederland terechtkwam en later als marechaussee werd ingezet in zijn geboorteland. Tenslotte ontmoeten ze Jaaike Brandsma. Zij raakte tijdens een patrouille in Derah Wood een been kwijt bij een zelfmoordactie.

The Battle bestaat uit een gefilmd spel, waarbij de acties op het scherm live worden begeleid door het militaire orkest. De hoofdrollen in de film worden gespeeld door drie televisiepersoonlijkheden, bekend van programma’s als Klokhuis en Zapplive.

Quiz

De leerlingen in de zaal doen mee in een quiz waarvan de vragen voortvloeien uit de film. The Battle kent drie speelronden. Na elke ronde wordt de film stopgezet. Op dat moment begint de quiz. De vragen vloeien voort uit de film.

De stichting Veteranen Dronten verleent haar medewerking aan deze voorstelling. Zij stellen dat een veteraan in de groep of klas voor of na deze voorstelling zorgt voor een indrukwekkende aanvulling.

Boomklever
Dronten Natuurlijk | Boomklever, een kleurrijke acrobaat Dronten Natuurlijk 16 uur geleden
Winkelcentrum Suydersee.
Aantal 'fysieke winkels' in Dronten nam vorig jaar met 5,9% toe 16 uur geleden
Gamefestival.
Wat is er vrijdag te doen? Gamefestival, luister- en e-boeken 17 uur geleden