De deuren van de loods stonden vrijdag open.
De deuren van de loods stonden vrijdag open. ©maartenheijenk.nl

Politie mengt zich in asbestdiscussie: „Pand regelmatig bezocht door vandalen”

Swifterbant

SWIFTERBANT - Ook de politie mengt zich in de discussie over de asbestloodsen aan de Industrieweg 2-4 op bedrijventerrein Spelwijk. De politie spreekt over een ‘slooppand’ en zegt dat de deuren door vandalen worden geopend. Suzanne Stoop (PvdA) zet daar vraagtekens bij.

„Regelmatig wordt het pand bezocht door vandalen welke het pand binnendringen en de toegangsdeuren van binnenuit openen”, schrijft de politie op Facebook, „In de afgelopen maanden is dit meermaals geconstateerd en werd na contact met de eigenaar het pand elke keer weer afgesloten.”

Geen vandalisme

PvdA-fractievoorzitter Suzanne Stoop heeft zich vorige week in de gemeenteraad druk gemaakt over de situatie rond de panden. Zij schrijft in een reactie op de politie: „Enkele weken geleden (2 of 3) stond er een container voor het pand en liepen er mensen in en uit om materiaal uit het pand te halen. Vervolgens stonden de deuren een aantal dagen open. Dat heeft niets met vandalisme te maken.”

De politie schrijft dat het betreden van de leegstaande loodsen of het sloopterrein, binnen de hekken, strafbaar is: „Het heeft onze volledige aandacht.” Inwoners krijgen het advies om erover in gesprek te gaan met hun kinderen.

Hekwerk

Suzanne Stoop vindt vooral dat het terrein moet worden afgezet met een hekwerk: „Nu worden de jongeren en hun ouders aangesproken en dat is terecht, maar volgens mij heeft de medaille twee kanten.”

Asbestloodsen